Copiii din Pietrari vor învăța într-o clădire de școală nouă și modernă

Nimic nu este mai frumos decât să-i faci pe copii fericiți, ne spune primarul. Asta se întâmplă în localitatea Pietrari, unde se ridică din temelii o nouă clădire de școală în locul celei demolate, cu parter și etaj, care va găzdui șase săli de clasă și toate sălile conexe. Aceasta nu va fi doar frumoasă, ci și utilată și pregătită pentru ca elevii să poată învăța în condiții de nivel specific secolului XXI. 

Atașată de această clădire s-a ridicat și o sală de educație fizică de dimensiuni mici, va fi practic o clasă mai mare, ne spune primarul Nicolae Moraru, unde copiii își pot desfășura orele de sport. În tot acest timp, copiii din această școală își desfășoară activitatea într-o altă locație.

Pentru construirea noii școli administrația locală a atras fonduri guvernamentale, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri. Localitatea Pietrari se numără printre puținele așezări din județ unde se construiește din temelii o clădire nouă de școală, în ultimii 30 de ani. 

Tot pe această nișă, a educației, primarul din localitate are în plan și construirea unei biblioteci, dar și a unui bazin de înot acoperit. Spune că astfel de investiții vor fi finanțate printr-un program-pilot. Realizate, într-un procent destul de mare, sunt și lucrările la sala de sport din zona târgului.

Primarul localității Pietrari, Nicolae Moraru: „Nimic nu este mai frumos decât să-i faci pe copii fericiți”

Nicolae Moraru este unul dintre cei mai implicați primari în procesul educațional al copiilor din localitate. Are grijă ca elevilor să nu le lipsească nimic și să le asigure condiții decente de studiu. Este într-un permanent dialog cu aceștia și cu profesorii, încercând pe cât posibil ca elevii să fie stimulați să facă performanță: 

„Nimic nu este mai frumos decât să-i faci pe copii fericiți. Depunem proiecte, identificăm fonduri, căutăm permanent soluții pentru binele copiilor noștri și pentru îmbunătățirea mediului educațional. În acest sens avem depus la Compania Națională de Investiții proiectul pentru construirea unui bazin de înot acoperit. Proiectul este în lista de sinteză pentru un bazin de înot cu șase culoare. Dacă se poate, voi cere să modific cererea de finanțare pentru construirea unui bazin cu trei culoare. Iubesc sportul, mișcarea și pe această nișă identific fonduri pentru dezvoltarea obiectivelor sportive și la noi în localitate. Noua clădire de școală este una eficientă din punct de vedere energetic și respectă toate normele de securitate și siguranță”, a precizat primarul localității Pietrari.

La Pietrari, primarul Nicolae Moraru a dat întâietate educației

Până când se vor muta în noua școală, copiii învață în celălalt corp al școlii dotat cu table interactive, cu manuale virtuale și cu sistem de proiecție ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct pe internet. Primarul Nicolae Moraru a achiziționat 10 astfel de chituri IT cu bani din bugetul local înainte de a se auzi de pandemie: 

„Dăm prioritate educației, și asta se știe. În localitate avem cei mai buni dascăli și elevi cu rezultate foarte bune, copii recunoscuți la nivel național. Fiindcă am avut oportunitatea am atras fonduri, iar în localitate vechiul corp al școlii s-a dărâmat și se construiește din temelii o nouă școală și un corp pentru sala de gimnastică. Sunt mândru de copiii noștri, mulți sunt elite la nivel național”, a precizat primarul Nicolae Moraru.

La Pietrari, calitatea actului educativ pentru copiii care învață în școlile din localitate se datorează cadrelor didactice, și în primul rând directorului școlii, bibliotecara Crina Popescu și primarului, care au înțeles nevoile școlii. Astfel, împreună au pus bazele unei astfel de construcții, reușind să atingă un nivel de maturitate pentru integrarea unui număr semnificativ din elevi într-o formă superioară de învățământ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *