Primarul Robert Shell: ”S-a muncit mult, iar eu am fost printre cei optimiști, și roadele muncii noaste se văd”

Primarul Robert Shell, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “APA” Vâlcea, a semnat miercuri, 2 noiembrie 2022, contractul de finanțare pentru „Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vâlcea”, cel mai amplu proiect de infrastructură pentru rețele de alimentare cu apă și de canalizare din județul Vâlcea.

Încă de la inițiere, Primarul Robert Shell a fost dedicat acestui proiect fundamental pentru confortul și calitatea vieții populației județului și a lucrat alături de colegii din ADI APA pentru punerea în fapt a acestui demers colosal, cu o finanțare nerambursabilă de 261.470.272 euro fără TVA.

Pentru Brezoi, acest proiect reprezintă o investiție de peste 15.000.000 euro, destinată unui număr de 5045 beneficiari ai noii infrastructuri de apă și 4349 beneficiari ai noii infrastructuri pentru apă uzată:

”Au fost 7 ani de  muncă intensă și, este adevărat, la un moment dat, mulți își pierduseră speranța că acest proiect va mai fi semnat. S-a muncit mult , iar eu am fost printre cei optimiști, și roadele muncii noastre se văd”,  primarul orașului Brezoi, Robert Schell. 

Un proiect care va fi etapizat, care va rezolva problema alimentării cu apă și apă uzată în 34 de unități administrativ teritoriale și care va ridica nivelul de viață a 54 de mii de locuitori în județul Vâlcea

Acționarul majoritar în cadrul Apavil este  Primăria Râmnicului, iar beneficiarii majori ai fondurilor, pentru care va urma asigurarea lucrări de anvergură, sunt localitățile precum Brezoi, Voineasa, Băbeni, Drăgăşani etc.

La evenimentul desfășurat la sediul Ministrului Fondurilor Europene au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, directorul General al Societății Apavil S.A,  Florescu Ion și primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.  

Cei doi au felicitat conducerea ADI APA, Apavil SA și pe toți oamenii implicați pentru concretizarea unui proiect important pentru dezvoltarea județului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *