Programul „Masă caldă” disponibil în Vâlcea pentru 16 localități

Inspectorul Școlar General din județul Vâlcea, Mihaela Andreianu, tocmai a anunțat că 16 localități vâlcene vor beneficia în acest an școlar de programul „Masă caldă”. Anul trecut doar 3 localități din județul Vâlcea făceau parte din acest program.

Programul are un număr de 2978 de copii beneficiari din următoarele localități: Berbești, Budești, Bunești, Jiblea Veche-Călimanesti, Galicea, Golești, Gușoeni, Lădesti, Măciuca, Mădulari, Milcoiu, Otesani, Păusesti Otăsau, Pesceana, Șușani, Vaideeni. Pentru a fi eligibile, școlile trebuiau să îndeplinească mai multe condiții referitoare la situația socială a familiilor din zonă, existența condițiilor de servire a mesei în școală și inexistenta altui proiect similar în derulare.

La nivel național numărul școlilor beneficiare este de 450, potrivit unei ordonanțe de urgență aprobate vineri de Guvernul României. Valoarea suportului alimentar a crescut de la 10 la 15 lei/beneficiar. Autoritățile locale sunt responsabile de implementarea programului în școală, inclusiv de tipul de masă acordat: în regim propriu, dacă școala are cantină, în sistem catering sau prin acordarea unui pachet, în școlile care nu beneficiază de spațiu pentru servirea mesei. Măsura este menită să contribuie la reducerea abandonului școlar.

Inspectorul Școlar General al județului Vâlcea, Mihaela Andreianu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *