Șeful de la partid al primarului Mircia Gutău, reținut de DNA într-un dosar de trafic de influență

Liderul Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, este audiat la DNA într-un dosar de trafic de influență. Pop ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).

Dănuț Pop este șeful partidului PER, subalternul acestuia fiind chiar primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 noiembrie 2022, a unui inculpat, președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv. La data de 10 noiembrie 2022, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comunicat Direcția Națională Anticorupție.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *