Deciziile Consiliului Local | Concesionarea unui teren și 300.000 lei pentru cei afectați de incendiul de la mansarda din Ostroveni

Concesionarea unui teren

În ședința de Consiliu Local a municipiului Râmnicu Vâlcea din data de 7 noiembrie, s-a decis concesionarea prin licitație publică, pentru o perioadă de 49 de ani a terenului în suprafață de 7.583 mp. Proiectul de hotărâre se referă la terenul din cartierul Ostroveni, care face parte din proiectul ”Reabilitare și modernizare Baza de agrement Ostroveni”.

Această hotărâre a fost susținută de Partidul Social-Democrat, Partidul Ecologist Român și Uniunea Salvați România prin votul exprimat la ședința de Consiliu Local. Membrii Partidului Național Liberal nu au avut aceeași părere despre proiect, votând împotrivă. Virgil Pîrvulescu, liderul liberalilor la nivel local, declară că nu este de acord cu folosirea excesivă a banilor din bugetul local:

Oare oamenii aceștia nu se mai satură, oare chiar vor să cumpere orașul acesta la bucată? Oare atunci când au stabilit taxele pe parcări care efectiv sunt înrobitoare pentru cetățenii orașului, atunci când au fost împotriva construirii parcului industrial, oare cum cred ei că se va mai dezvolta orașul ăsta? Oare nu le mai ajunge?

Viceprimarul liberal din Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.
Clădirea Baza de Agrement Ostroveni, făcând parte din terenul concesionat.

Ajutoare financiare pentru persoanele ale căror imobile au ars

În Consiliul Local s-a decis acordarea unor ajutoare pentru râmnicenii care au suferit de pe urma incendiului în data de 26.04.2022. Întâmplarea a avut loc la mansarda blocului de locuințe C32, Aleea Panseluțelor nr.1.

Primăria va acorda ajutoare financiare celor 11 proprietari sau deținători ai unităților în limita sumei de 300.000, se stipulează în documentul proiectului de hotărâre.

Ținând seama de faptul că prin raportul de expertiză tehnică întocmit în urma incendiului din data de 26.04.2022, s-a recomandat îndepărtarea tuturor elementelor supraetajării (mansardări)) ulterioare construirii blocului, indiferent de gradul de degradare şi refacerea acoperișului fie în varianta terasă, fie în varianta pod (șarpantă cu înveltoare), fără a mai adauga niciun spaţiu locuibi, iar ulterior, urmare a discuţilor purtate cu reprezentanţii Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea în cadrul ședinței din data de 12.10.2022, persoanele ale căror imobile au fost afectate de incendiul din data de 26.04.2022, produs la mansarda blocului de locuinţe C32, Aleea Panseluțelor nr.1 au solicitat acordarea de despăgubiri, condiționat de acordul acestora de demolare a imobielor aflate la mansarda blocului C32, în vederea construii unui acoperiș tip Şarpantă cu scopul de a proteja apartamentele de la nivelurile inferioare.

Potrivit proiectului de hotărâre din Consiliul Local.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *