Primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei: „Sunt în această funcție pentru a ajuta oamenii și pentru a rămâne ceva în urma noastră”

La capitolul buget, administrația publică din Tomșani a reușit să depună cereri de finanțare pentru noi proiecte, să întocmească documente, să execute lucrări ample cu bani din bugetul local, să mențină cheltuielile administrative cu succes, iar alocarea fondurilor necesare indemnizațiilor persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora să se facă la timp. 

Primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei spune că, imediat ce lucrările existente de asfaltare cu bani din bugetul local se vor finaliza acestea vor continua. În acest sens, administrația locală din Tomșani va scoate la licitație următoarele 4 ulițe în vederea asfaltării. 

În cei doi ani de mandat Nicolae Andrei a reușit asfaltarea drumurilor comunale cu bani din bugetul local pe o lungime de peste 1,5 kilometri și are în plan să continue asfaltarea cu încă 1,5 kilometri.

Pentru a traversa mai ușor criza economică, în mod special creșterea facturilor la energie, primarul a luat măsuri privind modernizând iluminatul stradal cu becuri economice: 

„Proiectul pentru modernizarea iluminatului stradal cuprinde montarea a 472 de lămpi, cu fonduri europene, prin AFM, și sperăm ca, până la finele anului, să primim un răspuns pozitiv privind finanțarea acestui proiect”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

În contextul exploziei tarifelor, primarul caută soluții pentru diminuarea cheltuielilor uriașe la energie

O altă intenție privind economisirea pe cât posibil a energiei este accesarea fondurilor pentru montarea de panouri fotovoltaice. În acest sens, primăria va pune la dispoziție teren cu o suprafață de 8 mii de metri pătrați pentru amenajarea unui parc fotovoltaica care să vină în sprijinul iluminatului stradal și al instituțiilor publice:   

„Vom depune o cerere de finanțare prin PNRR, componenta C10, care prevede reabilitarea și modernizarea Școlii Foleștii de Sus, un proiect în cadrul căruia vor fi montate și aceste panouri fotovoltaice. Noi avem speranță și ne rugăm la bunul Dumnezeu să primim finanțarea necesară, inclusiv să reușim amenajarea unui parc cu panouri fotovoltaice pentru diminuarea cheltuielilor uriașe la energie”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Implicat în greutățile localității Tomșani de mulți ani și familiarizat cu problemele administrației locale, primarul Andrei Nicolae spune că și-a propus să ducă această comună mai aproape de aspirațiile cetățenilor, afirmând că nu a uitat angajamentele făcute în campania electorală, „un fel de contract asumat”, subliniază Andrei Nicolae. Are schițate obiective pe care le urmărește în funcție de oportunitățile de finanțare, într-o perioadă destul de grea, în contextul crizei economice, însă crede cu convingere că munca asiduă va reprezenta secretul reușitei, și anume acela de a duce la îndeplinire ceea ce și-a propus.

„Sunt mulțumit că, în această primărie, atunci când intră vreun cetățean cu orice problemă ar avea, indiferent cât de grea ar fie ea, pleacă mulțumit și cu fruntea descrețită. O altă mulțumire este faptul că aproximativ toate litigiile legate de neînțelegeri între mejdine sunt rezolvate. Sunt în această funcție pentru a ajuta oamenii și pentru a rămâne ceva în urma noastră”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Primarul localității Tomșani încercă să nu dezamăgească cetățenii, identifică fonduri, execută lucrări cu fonduri europene sau guvernamentale, iar pentru mandatul următor are foarte multe lucruri frumoase de înfăptuit. Este susținut de o echipă puternică, crede în oameni și are susținerea și dorința majorității cetățenilor de a continua ceea ce a început.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *