Primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan, atrage fonduri europene de milioane de euro destinate educației și răspunde nevoilor tinerilor din localitate

În orașul Băbeni se vor construi trei blocuri în zona Valea Mare și alte trei în zona Petrolului, iar cu bani atrași de la Ministerul Educației se construiește o nouă grădiniță. Noua locație va avea 4 grupe și dotări la cele mai noi standarde pedagogice. Totodată, grădinița va fi dotată cu cabinet medical și spații de joacă, ne-a explicat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan. El a mai adăugat faptul că noua instituție școlară va avea în dotare materialele didactice și jucării nou-nouțe pentru toți copiii, facilități care, în opinia primarului, reprezintă pentru „micuți” mediul ideal: 

„Această nouă grădiniță este cu program normal, are patru clase și se construiește în zona unde cândva era cantina companiei Petrom. Noua instituție școlară se realizează cu fonduri guvernamentale atrase de la Ministerul Învățământului. Este a doua grădiniță care se construiește din temelii, pentru care am reușit să atrag fondurile necesare, locație pe care ulterior am reușit să o transform într-una cu program prelungit. În zona Petrol, unde se construiește grădinița aceasta va fi o zonă foarte frumoasă, aici se va amenaja un parc de joacă și se vor construi trei blocuri tip ANL, cu câte 21 de apartamente fiecare”, ne-a declarat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan.

Școala din zona Români se va transforma în after-scholl

Clădirea școlii din zona Români va fi dată în concesiune la Avicarvil pentru amenajarea unui after-scholl, aceasta fiind o alternativă pentru părinții ocupați din Băbeni. Noul after-scholl va putea oferi sprijin la teme și o varietate de activități educative pentru cei mici într-un mediu sigur și supravegheat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *