La Șirineasa, 45 de drumuri de interes local se vor asfalta

Nu mai puțin de 10 milioane de lei trebuie să primească localitatea Șirineasa pentru implementarea unui proiect depus de administrația publică locală în toamna anului trecut în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Potrivit primarului Ion Streinu, banii vor fi utilizați pentru modernizarea a 45 de drumuri de interes local. De asemenea, în cadrul aceluiași program de investiții localitatea Șirineasa va beneficia de fonduri pentru branșarea localității la sistemul de gaze: 

„În acest moment sunt focusat pe întocmirea documentațiilor proiectului de asfaltare a drumurilor pe care le avem finanțate prin PNI „Anghel Saligny”, însumând 10 kilometri, pentru 45 de străzi. Acesta este proiectul care m-a adus în primărie și care mă ține aici. Altfel, dacă acest proiect nu se finanța, nu mai candidam. Am spus-o și o repet: eu nu pot să mai merg la poarta oamenilor și să îi mint, dacă proiectele esențiale comunității nu sunt finanțate. Din acest motiv am depus un singur proiect pe acest program guvernamental de investiții. Noi sperăm ca în primăvară să începem lucrările”, a punctat primarul localității Șirineasa, Ion Streinu.

Ion Streinu: „Pentru lucrările care se vor executa în comună, constructorul trebuie să fie unul „serios”

Primarul spune că, pentru lucrările care se vor derula în localitate constructorul trebuie să fie neapărat unul „serios”. Caietul de sarcini va include destul de multe condiții și recomandări, astfel încât, în momentul în care se va înscrise la licitație o firmă care nu prezintă seriozitate, va face tot posibilul să-i dezvăluie identitatea respectivei entități, deoarece primarul are nevoie ca lucrările să fie executate de constructori serioși: 

„Pentru desemnarea constructorului voi face caietul de sarcini cu destul de multe condiții și recomandări. Sunt foarte pretențios când vine vorba despre constructor. Atunci când în localitate avem vreo lucrare, și mulți știu, nu stau la discuție cu nimeni, mai ales când se abat de la lucrare sau nu respectă proiectul. Fără discuții, se dărâmă tot și se reface până iese bine. Așa cum s-a întâmplat și cu lucrările de amenajare a trotuarelor, acolo unde nu a fost bine s-a dărâmat. Eu sunt prieten cu toată lumea, dar când este vorba despre banul public, nu sunt prieten cu nimeni”, a punctat primarul localității Șirineasa, Ion Streinu.

Ion Streinu: „Când am intrat pe scările primăriei, respect legea și pe toți cei din jurul meu”

Este știut că Șirineasa are un primar onest, cu respect față de oameni, care a reușit să readucă cinstea și corectitudinea la primărie. Pe această linie, a legalității, primarul spune că nu are prietenii cu nimeni. Când intră pe scările primăriei respectă legea și pe toți cei din jurul său, și asta s-a văzut de fiecare dată când a ieșit cu fruntea sus după nenumăratele recalmații pe care le-a avut: „Nu am venit la primărie să mă îmbogățesc, am venit din ambiție, să dovedesc că se poate face și administrație, nu ceea ce se făcea. Tot ce se face aici este conform legii, nimeni nu se abate de la lege în această primărie. Pe această linie, a legalității, nu am prietenii cu nimeni. Când am intrat pe scările primăriei respect legea și pe toți cei din jurul meu. Asta s-a văzut, prin felul că am ieșit cu fața curată după nenumăratele recalmații pe care le-am avut. Din acest punct de vedere sunt liniștit. În schimb nu sunt mândru pentru că nu am putut să fac tot ceea ce mi-am propus, de la modernizarea dispensarului în interior, finalizarea trotuarului pe toată lungimea sa, amenajarea de parcuri pentru cei mici sau reabilitarea căminului cultural”, a punctat primarul localității Șirineasa, Ion Streinu.

În perioada 2015 – 2016 primarul localității Șirineasa, Ion Streinu a depus 17 proiecte pe diferite axe și programe de finanțare. Dezamăgirea principală este în continuare căminul cultural, modernizarea dispensarului în interior, finalizarea lucrărilor de amenajarea a trotuarului de la intrarea în localitate până la ieșirea către localitatea Popești, pe o lungime de 7 kilometri și iluminatul public. Pe lângă toate acestea, în planurile primarului intră inclusiv branșarea localității la gazele naturale: „Este un proiect primordial pentru mine, ca primar, din acest motiv și insist. În acest sens facem cărțile funciare pentru toate ulițele”, a punctat primarul localității Șirineasa, Ion Streinu.

Pentru accesarea fondurilor europene prin POIM, administrația locală depune un proiect pentru eficientizarea energetică a școlii și montarea panourilor fotovoltaice pe clădirile instituțiilor. Mai mult, identifică fonduri inclusiv pentru amenajarea unui parc fotovoltaic. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *