Primăria orașului Bălcești are un portofoliu de 11 proiecte prin Compania Națională de Investiții 

Primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca, împreună cu aparatul de specialitate al primăriei are, pe lângă alte proiecte cu fonduri europene sau care vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny un portofoliu de 11 proiecte prin Compania Națională de Investiții, aflat în diverse stadii de implementare, iar finanțarea tuturor investițiilor reprezintă un punct important privind continuarea dezvoltării urbei.

Primarul declară că, pe lângă proiectul mult așteptat de întreaga comunitate din sudul județului, de extindere și modernizare a Spitalului Orășenesc Bălcești, pentru care lucrările sunt în plină execuție, la CNI este și proiectul pentru modernizarea bazei sportive. Un alt proiect care a intrat în lista de sinteză vizează reabilitarea și dotarea clădirii fostului internat de băieți de lângă Liceul Tehnologic Petrache Poenaru, unde studiază elevii de la Liceul Agricol:

„Este un proiect amplu, practic întreaga clădire se va consolida și reabilita din temelie. Clădirea va fi independentă energetic, se vor monta panouri fotovoltaice și pompe de căldură”, ne-a declarat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Un alt proiect pentru care vor începe lucrările în această perioadă este în faza de finalizare a licitației pentru desemnarea constructorului și privește Casa de Cultură. 

Tot prin Compania Națională de Investiții se va reabilita și moderniza Școala Primară din satul Benești. 

Infrastructura rutieră, importantă

Punctat, în vederea finanțării la CNI, este și proiectul pentru asfaltarea drumurilor de interes local și județean pentru care studiul de fezabilitate este depus pe o lungime de 16 kilometri: „Dacă acest proiect se va realiza, infrastructura de drumuri din localitate va fi realizată în procentul de 96%. Ar mai rămâne câteva ulițe și o mică parte dintre drumuri, însumând câțiva kilometri”, ne-a declarat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

La Bălcești se va construi una dintre cele mai moderne piețe agroalimentare din regiune

Orașul Bălcești va avea cea mai mare piață agroalimentară din zonă, ne informează primarul Constantin Aleca. Proiectul se află în faza de finanțare la Compania Națională de Investiții. Noua piață se va întinde pe 1200 de metri pătrați construibili, iar construcția va fi una modernă, care va respecta arhitectura zonei. Va fi un adevărat centru comercial, unde producătorii din zonă își vor putea expune produsele agricole și alimentare tradiționale: 

„Va fi o piață modernă, închisă, un proiect prototip de succes, una dintre cele mai moderne piețe agroalimentare din regiune. În primul rând, zona unde va fi construită piața este oglinda Bălceștiului, fiind în intersecția dintre drumul național cu drumul județean DJ – Ulicioiu – Poienari. Clădirea va fi cu un nivel, la parter se vor amenaja standurile de legume, fructe, lactate, pește, carmangerie, iar etajul va fi rezervat pentru comercianți, unde se vor găsi restaurante, cofetării, pizzerii și un fast food, în general unități de alimentație publică. Locația va dispune inclusiv de o parcare destul de generoasă, iar în spatele clădirii se vor amenaja foișoare. Piața se va construi pe terenul existent, în dreptul intersecției drumului care duce spre localitatea Ghioroiu cu drumul național care traversează localitatea”, a precizat primarul Constantin Aleca.  

Bazin de înot 

Construirea unui bazin didactic de înot este un alt proiect depus la Compania Națională de Investiții pentru finanțare. Primarul ne spune că proiectul prevede o construcție tip și se va adresa uzului didactic, cu posibila utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlilor din localitate și nu se va adresa activităților competitive. Prin acest proiect, primarul Constantin Aleca mizează că va atrage și micuți iubitori de înot din comunele din împrejurimi. Bazinul va fi acoperit și va avea dimensiunile în conformitate cu normele europene, ne spune primarul: 

„Avem nevoie și de un bazin de înot, care se va construi cu siguranță, finanțarea se va face prin CNI, fiindcă sunt mulți copii care își doresc să se dezvolte practicând acest sport. Avem foarte multe proiecte, v-am prezentat numai portofoliul de proiecte depus la CNI și aflat în diferite faze, pe lângă multe alte proiecte pe care le avem cu fonduri europene sau care vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Fonduri vom atrage inclusiv prin noile axe de finanțare care s-au deschis în aceste zile, prin POIM. Pentru toate aceste proiecte și pentru multe alte documentații avem nevoie de bani pentru cofinanțarea lor”, a precizat primarul Constantin Aleca.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *