Scundu, proiect pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public pentru toate arterele din localitate

Primăria Scundu a depus la Agenția Fondului de Mediu și cel de-al doilea proiect care vizează modernizarea iluminatului public. Ambele proiecte constau în înlocuirea corpurilor de iluminat de pe drumurile principale. Acest lucru înseamnă aproximativ 600 de corpuri de iluminat cu leduri: 

„Unul dintre avantajele proiectului este că vom plăti mai puțin pentru iluminatul public stradal. Este un sistem inteligent, controlul lămpilor fiind făcut în mod progresiv, cu ajutorul unui mecanism, astfel încât fiecare lampă va lumina la intensitatea prestabilită doar atunci când se îndeplinesc condițiile-limită de declanșare a semnalului de comandă. Cert este că, prin acest proiect, valoarea facturii se va reduce undeva la jumătate. Un alt avantaj este cel al calității iluminatului stradal public”, a precizat primarul localității Scundu, Mihai Blejan.

Tot la Agenția Fondului de Mediu este depus în vederea finanțării și proiectul pentru amenajarea unor stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Mihai Blejan este destul de dezamăgit, fiindcă proiectul pentru amenajarea parcului fotovoltaic nu s-a finanțat în această primă etapă: „Mi-am pus mari speranțe în acest proiect. A fost dezamăgitor, pentru că în doar patru minute s-au epuizat fondurile. Prin această investiție se putea asigura consumul de energie electrică aferent clădirilor instituției, dar și iluminatul public. Vom identifica o altă sursă de finanțare, și asta pentru că s-au deschis noi axe de finanțare prin POIM ”, a precizat primarul localității Scundu, Mihai Blejan. 

Cu bani din bugetul local, în curtea școlii se va amenaja un teren de sport cu gazon sintetic. Fonduri se vor aloca și pentru construirea unor tribune la baza sportivă. Mai mult, primarul localității Scundu, Mihai Blejan, spune că are în plan amenajarea inclusiv a tuturor cișmelelor stradale din localitate. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *