Anul viitor, la debutul anului școlar, la Cernișoara își vor deschide porțile școlile din satele Mădulari și Armășești

La Cernișoara, lucrările de modernizare a celor două școli sunt în grafic. Primarul localității Cernișoara, pastorul Dumitru Ciorâcă ne spune că au început să vină o parte dintre dotările care vor deservi unitățile școlare și anume pompele de căldură, dar și centralele pe peleți. Ambele sisteme de căldură vor fi montate pentru a porni în paralel, în zilele geroase de iarnă.

Primarul estimează că lucrările se vor finaliza anul viitor, astfel încât noul an școlar să înceapă în unități modernizate:

„Va fi o modernizare generală a ambelor clădiri a interior și exterior, fără dotări. Noi ne dorim din toată inima, și cred că Dumnezeu ne va ajuta să găsim și sursa de bani necesară pentru a dota aceste două unități de învățământ. Indiferent de situație, aceste școli vor fi dotate cu table inteligente și tot ce înseamnă pachet IT. În acest sens am înțeles că, de la Ministerul Învățământului s-ar fi trimisă o circulară în care directorii de școli să completeze o machetă cu necesitățile fiecărei unități de învățământ”, spune primarul localității Cernișoara, pastorul Dumitru Ciorâcă.

Proiectul de modernizare a școlilor presupune că unitățile de învățământ din satele Mădulari și Armășești se vor reabilita termo-energetic cu bani europeni, printr-un program de cooperare elevețiano-român. Valoarea proiectului este de aproximativ opt milioane de lei, iar lucrările sunt în plină desfășurare. Fondurile vor fi utilizate pentru procurarea și montarea de instalații fotovoltaice, refacerea și modernizarea finisajelor interioare și exterioare, modernizarea instalațiilor termice și electrice, precum și pentru consolidarea clădirilor în care învață elevii. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *