SC Annabella SRL și-a majorat anul trecut profitul, veniturile și afacerile, comparativ cu nivelul din 2020

Conform datelor comunicate de Ministerul Finanțelor, SC Annabella SRL și-a majorat anul trecut, profitul, veniturile și afacerile comparativ cu nivelul din 2020. Astfel, SC Annabella SRL a realizat în 2021 o cifră de afaceri de peste 388 milioane de lei, venituri totale de circa 392 milioane de lei și un profit de 17,4 milioane de lei. La un capital social de 7,8 milioane de lei, SC Annabella SRL avea la 31 decembrie 2021 următoarele elemente de bilanț: active circulante – 76 milioane de lei; stocuri (materiale, producție în curs de execuție, semifabricate, produse finite și mărfuri) – 44 milioane de lei; creanțe – 9,4 milioane de lei și datorii totale de 81 milioane de lei.

Tipul de activitate al SC Annabella SRL, conform clasificării CAEN, era „Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”, iar numărul mediu de angajați era în cursul anului 2021 de aproape 1.050 de persoane.

Spre comparație, SC Annabella SRL a realizat în 2020 afaceri de peste 346 milioane de lei, venituri totale de circa 347 milioane de lei și un profit de 16,3 milioane de lei. SC Annabella SRL a luat ființă la data de 14 decembrie 1994, iar după 28 de ani de activitate, grupul de firme Annabella a ajuns să dețină patru societăți – SC Annabella SRL (cu sectorul de comerț cu amănuntul în magazine tip market și supermarket), Fabrica de Conserve Râureni, SC Fralvil SA (producția de conserve de legume și fructe), și SC Sere SRL Râmnicu Vâlcea (producția de legume proaspete).

Astfel, SC Annabella SRL deține pachetul de 96% din acțiunile SC Fralvil SA și 100% din părțile sociale al SC Sere SRL. În prezent, rețeaua de magazine sub brandul „Annabella” numără circa 70 de filiale, cu peste 60.000 de produse. Întregul holding are un personal de peste 1.700 de angajați, ce au urmat cursuri specializate în domeniul de activitate al companiei. În anul 2008, SC Oltchim SA a vândut, în urma organizării unei licitații deschise cu strigare, activul „Fabrica de Conserve Râureni”.

Cumpărătorul fabricii a fost SC Annabella SRL, care a reușit să achiziționeze activul la prețul de pornire de 20,52 milioane de lei, compus din prețul de pornire al activului și 12,5% din valoarea stocurilor de produse finite. Plata prețului activului, respectiv 16,5 milioane de lei, s-a realizat în cinci zile lucrătoare de la data semnării contractului, privind transferul dreptului de proprietate asupra activului.

În anul 2016, Banca EximBank a emis pentru compania Annabella – Fabrica de Conserve Râureni, unul dintre cei mai importanți producători români de conserve din fructe și legume, o poliță de asigurare în numele și contul statului român care protejează societatea împotriva riscului de neplată pentru un export.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *