La Golești, în satul Poenița se pun bazele unei tabere de vară și a unui after-school
La Golești, cei 104 elevi vor beneficia de o masă caldă la prânz și, o dată cu această facilitate se pun bazele proiectului privind derularea programului after-school. Primarul localității Golești, Adrian Mitrache, spune că acest program prelungit pentru copii se va face în parteneriat public-privat:
„Administratorul societății este fiică a satului, care și-a manifestat intenția să concesioneze școala din satul Poienița. Clădirea, pe care stau de mulți ani lacătele puse va fi reabilitată, modernizată și transformată în spațiu cu destinația unui after school și introdusă în circuitul taberelor de vară sau pe perioada vacanțelor pentru copii”, spune primarul localității Golești, Adrian Mitrache.
Satul Poenița este un loc mirific, cu liniște și aer curat, unde se pot organiza drumeții și plimbări în aer liber pe traseele amenajate în zonă, dar și vizite la obiectivele din apropiere. Toate acestea, plus o cazare primitoare, pot garanta rețeta unei vacanțe de vară care să reunească copiii.
Clinică de recuperare și o grădiniță privată
Primarul localității Golești, Adrian Mitrache spune că inclusiv școala din satul Blidari va fi concesionată de un alt operator economic care intenționează să deschidă o clinică de recuperare și o grădiniță privată:
„În acest sens, suntem la faza de evaluare a clădirii și terenului aferent privind contravaloarea concesiunii. Acum este mult mai ușor transferul școlilor dezafectate fiindcă s-a modificat legea, putând să schimbăm destinația unei astfel de clădiri doar cu acordul Consiliului Local, nemaifiind nevoie de avizul Ministerului Educației. Singura condiție este ca, în viitor, dacă se va relua procesul de învățământ să o redăm în circuit sau să facem o altă unitate de învățământ”, a precizat primarul localității Golești.
Asfaltări cu bani din bugetul local
Cu bani din bugetul local, la Golești s-a finalizat o nouă licitație pentru continuarea asfaltărilor pe o lungime de 1,6 kilometri. În cadrul acestui proiect este inclus drumul comunal 25, către satul Giurgiuveni. Primarul spune că s-a semnat inclusiv contractul de execuție a lucrărilor și probabil că săptămâna aceasta se va da starul lucrărilor. Contractul de lucrări este pe o perioadă de 36 de luni, fiindcă este o investiție multianuală:
„Cu bani din bugetul local s-a reușit, în acești doi ani, asfaltarea a 1,2 kilometri de drumuri comunale, acolo unde este introdusă și conducta de canalizare și acest proiect unde am mai prins 1,6 kilometri. Puțin, spun eu, mai sunt multe drumuri importante de asfaltat, mai ales în Aldești, Blidari”, a precizat primarul localității Golești.