O masă caldă gratuit pentru toți elevii din comuna Mădulari

Primăria Mădulari este una dintre administrațiile locale care le va oferi elevilor o masă caldă la școală. Anunțul a fost făcut de primarul Daniel Dimulescu, care spune că programul va cuprinde cei aproximativ 100 de copii. Astfel, grija pachețelului pentru școală va dispărea pentru toți copiii din Mădulari:

Pentru a beneficia de acest proiect, localitatea a fost inclusă în comunitățile marginalizate cu grad de sărăcie, așa s-a reușit să fim printre cele 16 localități din județ. Este un lucru minunat, o masă caldă la prânz înseamnă mult pentru mulți copii. Programul asigură 15 lei pentru fiecare porție de hrană. Cu banii aceștia vom acorda un singur fel de mâncare, destul de consistent, dar și un desert. Prin urmare, copiii noștri vor mânca la școală sățios și gustos. În această perioadă perfectăm actele pentru desemnarea firmei de catering care va furniza meniul în caserole de unică folosință, alături de tacâmuri tot de unică folosință, iar medicul își va da acordul zilnic, dacă mâncarea corespunde normelor. Este un proiect pe care l-am susținut și care se va pune în practică la școala noastră. Dacă valoarea acordată de Guvern nu va acoperi meniul, fără discuții vom aloca din buget diferența”, ne-a declar primarul localității Mădulari, Daniel Dimulescu. 

Modernizarea școlii, o prioritate

Tot pe nișa educației, primarul a depus proiectul pentru modernizarea școlii prin Banca Mondială. Este un proiect ambițios, derulat cu bani europeni, care poate aduce acea schimbare de abordare necesară în educație. Table magnetice, sistem audio performant și mobilier nou sunt dotările de bază în sălile de clasă ale școlii. Prin acest proiect, școala din Mădulari ar putea deveni printre școlile frumoase și dotate din județ, și asta fiindcă proiectul școlii este un model tip, care trebuie să fie construit la Mădulari. Proiectul cuprinde de la alei pietonale și centrale termice până la panouri solare și vestiare pentru fiecare elev. La parter este prevăzută o grădiniță cu vestiare, dușuri, sală de joacă, bucătărie și sală de mese. În proiect era inclusă și amenajarea unui cabinet medical, iar în clase urma să fie realizat mobilier nou. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *