Primarul localității Bunești, Viorel Radi, a anunțat că toți copiii vor primi la școală pachetul alimentar din cadrul programului „Masă Caldă”

Școala Gimnazială Bunești a intrat din acest an școlar în programul „masă caldă”, asta însemnând că toți cei peste 200 de copiii de aici vor beneficia gratuit de un pachet de mâncare în timpul zilelor de cursuri:

„Sunt foarte bucuros că suntem prinși cu școala gimnazială în acest proiect, este binevenit atât pentru copii, cât și pentru părinții care vor sta puțin mai liniștiți știind că vor avea la școală un pachet alimentar. Consiliul Profesoral și Consiliul de Administrație au stabilit ca pachețelul să fie unul diversificat și se va alterna fructul cu un desert, nu vor primi ciorbă. Noi ne bucurăm tare mult să vedem și acest proiect împlinit. Ne vom îngriji ca aceste produse să fie de bună calitate, să nu ne găsim în situația în care produsele să fie aruncate și întregul proiect să fie ratat”, a precizat primarul localității Bunești, Viorel Radi. 

Pe lista unităților de învățământ în care se va derula programul se află și alte școli din județ.

În comuna Bunești se află două dintre cele mai moderne grădinițe din mediul rural 

La Bunești, preșcolarii comunei învață în condiții de invidiat. Una dintre locații este cu program prelungit, iar cealaltă este cu program normal. Grădinița cu program prelungit s-a construit cu bani alocați de la Ministerul Dezvoltării și are capacitate pentru trei grupe de câte 20 de copii. Este un proiect prototip, care va funcționa în parametri optimi, cu scopul de a furniza servicii dedicate preșcolarilor. Locația are un design interior realizat după modelul „grădinițelor europene ale viitorului”, unde spațiile amenajate le poate oferi celor mici condițiile necesare de studiu și, cel mai important lucru, siguranță pentru desfășurarea activităților zilnice. Localitatea Bunești este situată la 20 de kilometri de Râmnic și, spre deosebire de alte comune, nu se confruntă cu scăderea demografică, ba dimpotrivă, comuna se populează pe zi ce trece.

Cea de-a doua grădiniță care se construiește la Bunești este cu program normal și nu s-a făcut recepția lucrărilor. Locația are o capacitate pentru trei grupe și este un proiect cu fonduri atrase prin Banca Centrală Europeană. 

În localitatea Bunești își desfășoară activitatea o singură școală cu clasele I- VIII, în centrul localității, care a fost modernizată cu bani din bugetul local. Primarul Viorel Radi spune că, pentru modernizarea clădirii se vor atrage fonduri europene prin PNRR pentru eficientizare energetică, iar în curtea școlii se va construi o sală de sport. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *