Vâlcea câștigă la limită la Tg. Jiu

Într-un joc restant din etapa 8 a Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea s-a impus azi la Tg. Jiu, scor 24-23 (10-11).

Obosită după deplasarea din Suedia, SCM Rm. Vâlcea nu a jucat strălucit la Tg. Jiu, dar și-a asigurat trei puncte foarte importante. Nou promovata a început mult mai bine jocul și conducea cu un neverosimil 7-3 în minutul 15 și 10-6 în minutul 25! Până la pauză, SCM a reintrat în joc: 11-10 pentru gazde, după 30 de minute.

În repriza secundă s-a mers cap la cap până la final, iar ultimele secunde au fost dramatice. Vâlcea a avut atacul, a intrat în pasiv și antrenorul Bent Dahl a cerut time-out, iar schema care a urmat s-a concretizat cu golul victoriei, marcat de suedeza Hansson. CSM Tg. Jiu a avut atacul în ultimele 15 secunde, a avut și o aruncare de la 9 metri, dar nu a mai reușit să arunce pe poartă!

Astfel, Vâlcea a smuls victoria cu forcepsul la Tg. Jiu, scor 24-23 și are 16 puncte din 8 jocuri. De remarcat însă că Tg. Jiu a câștigat recent cu Cisnădie și a pierdut foarte greu în deplasare cu Rapid.

Roș-albastrele își consolidează locul 5 în clasament, care le pot duce în sezonul viitor al EHF European League. Pentru SCM urmează duminică (ora 17.00) returul din turul 3 preliminar al EHF European League, cu Hoors HK. Vâlcencele s-au impus categoric în manșa tur din Suedia, scor 31-24 și sunt foarte aproape de a se califica din nou în grupele competiției.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *