Mia Rădoi: ”S-a văzut un mic progres de la meci la meci. Returul va arăta altfel!”

Junioarele de la Centrul Național de Excelență Rm. Vâlcea, pregătite de antrenoarea Mia Rădoi iernează pe locul 8 în Seria C a Diviziei A de handbal feminin.

”Laboratorul” de la Centrul Național de Excelență a produs mereu în ultimii ani jucătoare de valoare pentru loturile naționale și Liga Florilor, acesta fiind obiectivul prioritar al sportivelor care studiază și se pregătesc la Colegiul Energetic. În turul campionatului, CNE a obținut două victorii, o remiză și șase înfrângeri. Chiar la mijlocul acestei săptămâni, junioarele pregătite de Mia Rădoi au obținut un succes important în Sala Energetic, 37-34 cu CSU Oradea, iar vineri au pierdut în deplasarea de la Cluj Napoca, scor 25-31, meciuri disputate împotriva a două candidate la promovare.

Antrenoarea de la CNE, fosta mare jucătoare a Oltchimului și a naționalei, Maria Rădoi spune că planul pentru turul campionatului a fost implementarea unui joc modern, în mare viteză.  ”Am început sezonul competițional cu un plan și o strategie bazate pe jocul în viteză. Pornirea a fost mai grea, mai ales că au plecat 9 jucătoare care au terminat școala, care sunt încă junioare și care au fost cooptate la echipele din prima ligă. În componența lotului actual sunt jucătoare născute 2004-2005 și 2006-2007, dar și o jucătoare  născută în 2008. De la meci la meci, în jocul nostru s-a văzut un mic progres, în ceea ce pregătim la antrenamente”.

Maria Rădoi este convinsă că în retur, echipa de junioare va progresa și va avea evoluții mult mai bune. ”Chiar dacă, să zicem, turul a fost de experiment, returul va arăta altfel. Fetele sunt foarte receptive, muncitoare și unite. Dacă în tur am pierdut la diferențe de 7 sau 8 goluri, în retur dacă vom pierde la 1-2 goluri, înseamnă că suntem pe drumul cel bun, dar noi mereu ne dorim să câștigăm.  Diferența dintre noi și unele echipe din Divizia A este destul de mare ca experiență, forță și vârstă. Suntem echipa cu cea mai mică medie de vârstă, multe dintre fete au fost și sunt la loturile naționale de junioare și tineret. Țin sa menționez că pe lângă meciurile jucate în cadrul CNE, ele mai joacă și la echipele lor de club, precum Chimia, Rapid, Caracal, Craiova sau Știința. Avem un program destul de încărcat, dar aceste meciuri cu echipe mai puternice le formează ca viitoare mari jucătoare. Pe această cale vreau sa mulțumesc tuturor care ajută la formarea lor: părinți, profesori, antrenori, staff tehnic și medical. De asemenea, mulțumesc  conducerii Colegiului Energetic pentru condițiile excelente asigurate sportivelor. Sărbători minunate tuturor!” a mai spus Mia Rădoi.

Junioarele de la CNE vor avea o vacanță de sărbători, după care, odată cu reluarea școlii, vor  reîncepe pregătirea la Energetic. Returul Diviziei A va începe în 21 ianuarie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *