Sănătatea vâlceană, dotată cu aparatură modernă

Aparatură medicală de ultimă generație, utilizată doar în câteva clinici din Europa, este acum funcțională la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea! Spitalul Județean de Urgență Vâlcea este beneficiarul unui microscop robotizat de ultimă generație, care va fi utilizat la intervențiile chirurgicale ce urmează a fi realizate în Secția Neurochirurgie. Aparatul de înaltă performanță este primul de acest tip din România și printre puținele existente în spitalele din Europa, fiind lansat pe piață în urmă cu doar un an. Microscopul va fi utilizat în intervențiile chirurgicale pentru patologii vaste, asigurându-i chirurgului o mai bună vizibilitate a plăgii operatorii, ceea ce înseamnă o intervenție cu o precizie mult mai mare și cu un grad de siguranță mai ridicat. „Vom continua să dotăm cu aparatură medicală spitalele din județ, fiindcă ne dorim ca vâlcenii să aibă parte de servicii medicale la standarde înalte. Prin achiziționarea acestui microscop robotizat, care a costat Consiliul Județean 2 milioane de lei, am mai făcut un pas important în acest scop, fiindcă el ajută chirurgul să crească șansele de reușită ale intervenției și, implicit, șansele la viață ale pacientului. Îmi doresc ca un număr cât mai mic de vâlceni să aibă nevoie de acest aparat, iar cei în salvarea cărora este utilizat, să treacă cu bine peste această încercare”, afirmă președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Se reabilitează Secția ATI (reanimare) de la Maternitate!

Miercuri, 7 decembrie, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (reanimare) din cadrul Maternității din Râmnicu Vâlcea. „Este o investiție pe care am promis-o și pentru care am alocat deja 600.000 de lei din bugetul propriu al județului. Vorbim despre un compartiment al maternității în care nu s-a mai intervenit cu lucrări de renovare de aproape 40 de ani. Se lucrează într-un ritm susținut și preconizăm că la jumătatea lunii ianuarie să avem și această investiție finalizată”, declară Constantin Rădulescu.

Continuă dotarea cu aparatură și echipamente medicale a spitalelor vâlcene.

Zilele trecute, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, au fost recepționate alte trei loturi de echipamente medicale, achiziționate în cadrul proiectului „Întărirea capacității Spitalului Județean de Urgență Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Este vorba despre 20 de dispozitive de administrare a oxigenului, 4 echipamente de ventilație noninvazivă CPAP și antiseptice și dezinfectanți, în valoare totală de 883.109,67 lei. Alte 7 loturi de aparatură și echipamente medicale, cuprinse în acest proiect, urmează să ajungă la spital în perioada următoare. Proiectul, în valoare totală de cca 2 milioane de euro, este derulat de Consiliul Județean Vâlcea cu finanțare din fonduri europene.

Blocul Operator se extinde cu 8 săli de operație

În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea de marți, 29 noiembrie a.c., a fost aprobat proiectul privind reabilitarea și extinderea blocului operator și dotarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea în vederea reducerii riscului de infecții nosocomiale. Proiectul constă în extinderea actualului bloc operator, cu o clădire ce va avea regimul de înălțime P+2E. Aceasta va fi legată de clădirea spitalului printr-o pasarelă situată la nivelul etajului II și va găzdui 8 noi săli de operație. De asemenea, prin proiect se vor achiziționa și dotările aferente blocului operator (mese de chirurgie, lămpi scialitice, turn laparoscopie etc.), sistemului pentru neutralizarea deșeurilor infecțioase, purificatoare de aer pe bază de plasmă etc., dar și laboratorului (sistem complet de diagnostic molecular, sistem de amplificare și detecție real-time PCR etc.). Pentru finanțarea acestui proiect, care se va realiza în parteneriat cu SJU Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea va accesa fonduri prin PNRR, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 36.046.661,42 lei (cca 7,3 milioane euro).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *