Miercuri, 14 decembrie,  a avut loc prima ediție a evenimentului „VÂLCEA – ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ, PREZENT ȘI VIITOR!”

Evenimentul ”Vâlcea – administrația publică, prezent și viitor” organizat de Consiliul Județean Vâlcea și construit pe schema unui dialog privind temele administrative de nivel local, județean și național, a reușit să aducă la masa discuțiilor lideri din administrația publică locală și județeană, dar și nume cunoscute de la nivel central, așa cum ar fi:  Petre DAEA- ministrul Agriculturii, Bogdan Stelian Mândrescu- secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Marcel Alexandru Stoica – secretar de stat MDLPA, Bogdan Eduard Simcea – secretar de stat MIPE, Mihai Diaconu- secretar de stat în cadrul Ministerul Finanțelor, Adrian Voican, secretar de stat MAI, dar și pe Cosmin-Petruț CĂLIN -director în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

În deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean Vâlcea le-a mulțumit pentru prezență  asigurând primarii că instituția pe care o conduce  va avea o repartizare  corectă, legală și echilibrată a resurselor, chiar dacă necesarul județului este uriaș:   

”Pentru anul 2023 vă asigur  că instituția pe care o conduc va avea o repartizare  corectă, legală și echilibrată a resurselor, chiar dacă necesarul județului este uriaș.  Numai pentru proiecte de cofinanțare și proiecte de dezvoltare  necesarul ar fi undeva la 6 mii de miliarde lei vechi, iar alocările sunt undeva la 6%. Banii țării sunt puțini, de aceea invităm reprezentanții Guvernului să ne sprijine, ca din acest puțin, așa cum fac și eu la drumurile județene, kilometru cu kilometru din puținii bani pe care îi avem, totuși încercăm să ne facem treaba. Le mulțumesc pentru participarea și implicarea activă în dialogul pe teme administrative, desfășurat în cadrul acestui eveniment. Mă bucur că primarii vâlceni au dat curs invitației noastre într-un număr mare, că au putut să își prezinte problemele în cadrul acestei întâlniri de lucru și, sper eu, că au primit și răspunsuri mulțumitoare de la reprezentanții Guvernului. Tuturor celor prezenți, le mulțumesc și îi aștept și la întâlnirile următoare!  Îmi doresc ca acest dialog pe teme administrative să devină o tradiție. De anul viitor, îmi propun ca, odată la două luni, să invit la Vâlcea miniștri din Guvernul României, pentru întâlniri cu primarii din județul nostru”, președintele Consiliului județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Evenimentului a continuat cu parte de dialog, în cadrul  căruia au fost ridicate și analizate problemele pe care  primarii prezenți le-au prezentat, iar la final s-au înmânat diplome  și trofee din partea Consiliului Județean pentru toți primarii.    

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *