SCM Rm. Vâlcea și-a aflat azi adversarele din grupele EFH European League: Paris FC (Franța), Praktiker VAC (Ungaria) și Thuringer HC (Germania)!

Singura echipă din România calificată în grupele EHF European League la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea și-a aflat azi adversarele din acesată fază a competiției. Vâlcenecele s-au calificat lejer în grupe, printr-o dublă victorie în turul 3 preliminar, 31-24 în deplasare și 32-24 acasă cu Hoors (Suedia).

La tragerea la sorți de la Viena, echipa pregătită de norvegianul Bent Dahl a fost repartizată în Grupa D, alături de Paris FC (Franța), Praktiker VAC (Ungaria) și Thuringer HC (Germania).

Ikast Handbold (Danemarca), Paris 92 (Franța), DVSC Schaeffler (Ungaria) și Molde Elite (Norvegia) au fost calificate direct în faza grupelor și au fost capi de serie la tragerea la sorți. SCM Rm. Vâlcea a fost repartizată în urna valorică 3.

Antrenorul Bent Dahl spune că obiectivul este ca SCM să depășească faza grupelor. ”Este o tragere la sorți foarte interesantă, știm foarte bine pe pe VAC din sezonul trecut. Paris și Thuringer sunt echipe noi, cu care nu am mai jucat, știm că echipa germană antrenată de românul Herbert Muller este foarte puternică, el cunoaște foarte bine campionatul românesc. Va fi interesant să găzduim aceste echipe la Rm. Vâlcea, dar totuși este o grupă echilibrată, în care există oportunități. Vom avea doua luni, ianuarie și februarie foarte intersante. Obiectivul nostru este să ne calificăm în faza următoare. Dar este o grupă foarte grea, avem 12-13 meciuri în decurs de 40 zile, cel mai important va fi să fim proaspeți la fiecare meci și rămâne de văzut cât de departe vom merge în EHF European League” a declarat nordicul.  Echipa vâlceană a depășit în sezonul trecut faza grupelor, dar a fost eliminată în sferturile de finală de Ikast (Danemarca).

În sezonul trecut, Vâlcea și VAC (Ungaria) au fost în aceeași grupă, SCM reușind să câștige ambele partide, 39-29 la Rm. Vâlcea și 31-30 în Ungaria. Acum, VAC este pe 6 în Ungaria, cu patru victorii și două înfrângeri. Thuringer este anatrenată de nemțul de origine română, Herbert Muller și echipa germană este pe locul 2 în campionat, cu șase victorii și o înfrângere. FC Paris este situată pe locul 4 în campionatul francez. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *