Iluminat stradal eficient și economie la energie în comuna Vaideeni

În Vaideeni, iluminatul stradal și ieftin cu leduri a luat locul celui clasic și costisitor. Astfel, vestita așezarea de la poalele Munților Căpățânii se aliniază trendului de a deveni interesată să economisească energie electrică cu ajutorul lămpilor stradale cu led. Prin Administrația Fondului pentru Mediu, autoritățile locale au obținut fonduri în valoare de aproximativ 300 de mii de euro pentru schimbarea lămpilor cu unele economice: 

„S-au montat în toată localitate 2500 de lămpi LED și ne ajută foarte mult. Primul proiect este pe arterele principale, iar de al doilea este pentru restul străzilor. Astfel, cheltuielile de funcționare a iluminatului public vor fi substanțial reduse. În plus, extinderea sistemului de iluminat existent va îmbunătăți considerabil condițiile de trafic în toată comuna și va crește siguranța populației”, a precizat primarul localității Vaideeni, Daniel Băluță. 

Ca în toate domeniile de activitate, principalul obiectiv al primarului Daniel Băluță a fost întotdeauna gestionarea eficientă a fondurilor în favoarea investițiilor de dezvoltare pe termen lung. În acest caz, implementarea noului sistem cu lămpi led va însemna pentru Vaideeni o factură mai mică la iluminatul public cu până la 70%. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *