Primarul din Malaia atrage mai multe fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea comunei

Localitatea Malaia este într-o continuă dezvoltare, și asta fiindcă administrația locală identifică fonduri, execută lucrări cu fonduri europene, guvernamentale sau din bugetul local, iar pentru viitor are foarte multe lucruri frumoase de înfăptuit pentru comunitate. Cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-a reușit dotarea dispensarului medical din localitate cu aparatură medicală, pentru care primarul Gheorghe Dinculescu va semna contractul de finanțare în această perioadă. Bani europeni au fost atrași și pentru modernizarea și creșterea eficienței energetice a celor două cămine din satele Ciunget și Săliștea. 

Iluminat stradal eficient și economie la energie în comună

Rețeaua de iluminat stradal din comuna Mălaia va fi modernizată printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu. Astfel, peste 400 de lămpi economice vor fi montate pentru a reduce mult din consumul actual al energiei electrice

„Un alt proiect pentru care se va semna contactul de finanțare prin AFM este modernizarea iluminatului stradal prin montarea lămpilor de iluminat tip LED. Acestea oferă avantajele unui consum mai scăzut la energie, o durată mai lungă de viață și o lumină mult mai bună decât becurile clasice. Pe lângă proiectele enumerate pentru care vom semna contractele de finanțare în acel mai scurt timp, tot prin PNRR avem depusă și cerea de finanțare pentru modernizarea celui de-al treilea căminul din satul Malaia, iar prin AFM avem proiectul de modernizare a grădiniței și școlii. Toate acestea sunt proiecte depuse, declarate eligibile, pentru care se așteaptă semnarea contractelor de finanțare”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Apa și canalizarea din Mălaia, pe lista finanțărilor PNI „Anghel Saligny”

În această perioadă primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu, perfectează demararea avizelor, ca mai apoi să se poată veni în teren pentru amplasarea noilor obiective de investiții. Prin urmare, în funcție de cum se vor încărca documentele, se vor putea aloca banii necesari pentru începerea lucrărilor prinse în vederea finanțării prin PNI „Anghel Saligny”: 

Noi sperăm ca, în cursul anului viitor să începem ambele investiții. În momentul în care scoatem la licitație pot să mai apară și contestații și, atunci se complică lucrurile, dar noi sperăm că nu vom întâmpina astfel de probleme, în prezent facem documentele”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Reamintim faptul că, prin Programul Național de Investiții, primarul Gheorghe Dinculescu a primit finanțarea proiectelor depuse. Acestea privesc înființarea sistemului de alimentare cu apă și rețeaua de canalizare în satul Mălaia. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 17 de milioane de lei.

Tot în această perioadă, la Mălaia se fac demersuri pentru extinderea rețelei electrice în zonele care s-au dezvoltat: Decindea, Bucureasa și la Gura Latoriței. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *