USR Vâlcea condamnă social-democrații pentru inflație și scăderea populației, deși ambele partide colaborează în Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea

USR Vâlcea a realizat în ultimele luni un chestionar care face parte din campania ”USR te ascultă” prin care a întrebat vâlcenii despre cum au fost afectați de inflație în ultimul timp. Din răspunsul unui număr apropiat de 1000 de vâlceni, mulți dintre aceștia au declarat că au fost foarte afectați de acest lucru și foarte puțini spun că nu au fost afectați aproape deloc.

„Se vorbește mult în ultima vreme despre inflație. Dumneavoastră personal, cât de afectat sunteți de creșterea prețurilor?:

◾Foarte mult – 57.39%

◾Mult – 25.37%

◾Într-o oarecare măsură – 13.16%

◾Puțin afectat – 4.07% „

Privind acest sondaj, liderul USR din Vâlcea spune că motivul inflației rezultă din deciziile politicienilor PSD-PNL și UDMR, care au fost la putere în ultimul an. Totuși, Andrei Gheorghiu probabil că uită de faptul că a căzut la o înțelegere în ultimul an, realizând o alianță cu PSD și PER, votând aproape de fiecare dată în favoarea oricărui proiect propus de primarul Mircia Gutău.

După un an cu PSD-PNL-UDMR la putere, un an în care soluțiile USR, gândite pentru și în sprijinul oamenilor au fost respinse, românii o duc din ce în ce mai greu. Aflăm zilnic povești de viață triste, unele adevărate lecții de supraviețuire într-o Românie în care guvernul pare să ducă doar grija specialilor.

USR Vâlcea va continua să asculte vocea cetățenilor și în 2023. Vom fi alături de vâlceni, prezentându-le soluțiile noastre pentru o Românie fără hoție și fără speciali!

Liderul USR Vâlcea, despre sondajul realizat.

De asemnea, filiala vâlceană a mai realizat un comunicat prin care demonstrează, folosindu-se de statistici, faptul că populația județului Vâlcea a scăzut drastic de la primul recensământ realizat la începutul anilor ’90.

„Suntem mai puțini cu 96.527 de locuitori față de primul recensământ de după revoluție, cel din 1992.

Număr de locuitori județul Vâlcea:

◾1992 – 438 388 de locuitori;

◾2002 – 413 247 de locuitori;

◾2011 – 371 714 de locuitori;

◾2022 – 341 861 de locuitori.”

Așa cum este afirmat în declarația oferită de USR Vâlcea, motivul pentru care populația a scăzut atât de drastic ar fi slabele politici publice oferite de organizația județeană PSD. Așa cum au demonstrat în ultimii ani, liderii USR se folosesc de o anti-campanie pentru PNL, PSD sau AUR cu scopul de a câștiga încrederea votanților care detestă aceste partide. Totuși, când vine vorba de lupta propriu-zisă din instituțiile statului prin intermediul căreia se poate face o schimbare, USR colaborează cu aceste partide pentru a nu rămâne în afara bulei politice și pentru a asigura, în unele cazuri, avantaje personale sau profesionale.

Slabele politici publice aplicate de administrația PSD la nivel de județ, lipsa investițiilor mari, ce a avut ca efect scăderea locurilor de muncă sunt principalele cauze ale depopulării. Locurile de muncă, puține și prost plătite, îi nemulțumesc pe vâlcenii care în căutarea unui nivel de trai mai bun ajung să fie turiști în județul natal.

Am putea adăuga pe lista cauzelor și serviciile de asistență medicală precare, județul nostru fiind într-un top trist și în acest caz.

USR PLUS Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *