Start perfect pentru SCM Rm. Vâlcea

SCM Râmnicu Vâlcea a început lansat în grupele EHF European League și s-a impus azi categoric, 40-30 (21-18) în disputa din Sala  Traian, cu Praktiker – VAC (Ungaria).

După cinci minute de echilibru, Vâlcea s-a desprins pe tabelă și a condus cu 14-8 în minutul 16 și 16-10 în minutul 19. Maghiarele au avut câteva momente bune și au înscris 6 goluri consecutiv, fără a încasa vreunul, astfel că a fost egalitate, 16-16 în minutul 24. Până la pauză, SCM a apăsat din nou pe accelerație și a intrat la cabine cu trei goluri avans, 21-18.

În partea secundă, cu Glibko, Elghaoui, Hansson, Fujita și De Jong în mare formă, SCM s-a distanțat din nou, mai ales că a avut o apărare mult mai ermetică. Diferența maximă a fost în minutul 51: 37-25. S-a terminat 40-30 și Vâlcea a serbat alături de suporteri primele două puncte în actualul sezon al grupelor EHF European League. Fanii vâlceni l-au aclamat și pe selecționerul Florentin Pera, prezent în tribune, cu care echipa a câștigat titlul în 2019 și cupa și Supercupa în 2020.

Ieri, în celălalt meci din grupa D a EHF European League, Thuringer (Germania) a învins pe Paris 92 (Franța), scor 28-24. Cu o echipă foarte tânără, Praktiker Vac pare cea mai slabă echipă din grupă, iar lupta pentru primele două locuri se va da probabil între Vâlcea, Thuringer și Paris 92.  Pentru SCM urmează jocul din Franța, cu Paris 92, programat duminică, 22 ianuarie.

Interul dreapta Daria Bucur spune că meciurile de la Vâlcea sunt unele speciale. ”Meciul a fost unul destul de greu, am alergat mult, dar mă bucur că munca nu a fost în zadar și am reușit o victorie foarte frumoasă. Iubesc meciurile de acasă, fanii ne dau toată puterea de a ne lupta și a fi conectate nonstop”.

Extrema stânga Corina Lupei consideră că șansele de calificare în sferturile de finală ale EHF European League sunt mari. ”Este o victorie muncită și meritată, la o diferență evidentă. Grupa din EHF este una destul de echilibrată, avem sanse reale de calificare. Doar de noi depinde cum gestionăm grupa de EHF, alături de meciurile de campionat. Va fi oboseală în plus, dar împreună vom reuși”  a anunțat Lupei.

SCM: Hosu, Roch – Elghaoui 9, Glibko 9, Hansson 6, Fujita 5, De Jong 4, Bucur 3, Klikovac 2, Lupei 1, Levchenko 1, Florica, Asanin, Băcăoanu, Dăscălete, Coman. Antrenor: Bent Dahl

Daniela Joița: ”Este o grupă accesibilă”

Antrenorul cu portarii de la SCM, Daniela Joița crede că meciurile cu Thuringer vor decide câștigătoarea grupei. ”A fost meci foarte bun, de moral, ne aduce încredere pentru celelalte jocuri, în EHF și în campionat, urmează meciuri din trei în trei zile. Este o grupă accesibilă, meciurile mai grele vor fi cu Thuringer, dar nici Paris 92 nu este de neglijat, a făcut recent un joc excelent contra lui Metz. Ne gândim la primul loc în grupă, mereu trebuie să fii sus!”.

Florin Verigeanu: ”Obiectivele sunt clasarea pe podium în campionat și Final Four-ul în EHF European League”

Șeful secției de handbal de la SCM a anunțat că obiectivul este accederea în Final Four-ul EHF European League. ”A fost un meci câștigat destul de ușor, chiar dacă au fost și momente mai puține în jocul echipei noastre. A fost un prim meci mulțumitor. Obiectivul este să fim în campionat pe unul din primele trei locuri și în EHF European League ne propunem să ajungem în Final Four” a spus managerul Florin Verigeanu.

Revine și Kovacevic

Sârboaica Jovana Kovacevic, accidentată la Campionatul European va reveni în țară, iar la finalul acestei luni ar putea reveni la antrenamentele echipei. ”Jovana  se află în convalescență după accidentarea la Euro, ea este spre bine. Sperăm ca la finalul lunii ianuarie, Jovana să reia mișcarea” a anunțat Florin Verigeanu, oficialul clubului vâlcean.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *