Bogdan Geantă, primul transfer al iernii din Zăvoi

După șase ani petrecuți în Germania, Bogdan Geantă (32 ani) a revenit acasă, pentru a promova cu SCM Râmnicu Vâlcea în Liga a III-a.

Bogdan Geantă a impresionat cu câțiva ani în urmă la Damila și CSM Rm. Vâlcea, echipe pentru care a evoluat până în 2016. Ulterior, s-a mutat în Germania, unde a lucrat într-o tipografie, dar a evoluat și în Liga Regională Bavaria, la TSV Pottmes și ultima dată la Wertingen.

După șase ani de Germania, ne-am decis să ne întoarcem! Am jucat atacant sau în spatele vârfului, la Vâlcea eram folosit mai mult în bandă. În ligile regionale din Germania sunt foarte mulți jucători buni și tineri, croați, turci, nemți, care de aici se lansează în fotbalul mare. Sunt condiții extraordinare în ligile regionale, se joacă în nocturnă, terenuri ca de biliard, echipament aranjat perfect în vestiare, totul ca la profesioniști… Mergeam zilnic la muncă 8, 9 ore apoi seara aveam antrenament de trei ori pe săptămână și în weekend era meci. Majoritatea fotbaliștilor lucrau și jobul era pe primul plan.  Îmi pare rău doar că nu am ajuns în Germania când eram mai tânăr” a spus Bogdan.

Atacantul a revenit în Zăvoi și va face din nou echipă cu fratele său mai mic, Dragoș Geantă, care este antrenor cu portarii la club. ”Mă bucur să revin acasă, mă întorc unde am jucat majoritatea timpului, la Damila sau CSM. Sper ca în vară să promovăm, locul echipei nu este la județ, orașul merită mai sus! Eu trebuie să mă pun la punct cu pregătirea, am pauză din noiembrie. Avem jucători buni, copii care pot crește, plus jucătorii cu experiență care sunt la echipă, toți au calitate. Dacă câștigi campionatul, apoi este altceva la barajul de promovare, sunt două jocuri în care trebuie să dai totul”.

Pentru viitor, Bogdan Geantă se gândește la o carieră de antrenor. ”Am licența UEFA C și vreau să continui pe acest drum, să obțin licențele superioare. Dar, deocamdată am 32 de ani și vreau să mai joc măcar 3,4 ani, pentru că fizic mă simt bine”.

La finalul turului din Liga a IV-a Vâlcea, lider este Sparta Rm. Vâlcea (41 puncte), urmată de SCM Rm. Vâlcea (39 puncte), FC Păușești Otăsău (39 puncte) și Chimia (36 puncte). Astfel, lupta pentru titlul județean pare cea mai echilibrată din ultimii ani.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *