Bugetul local pentru 2023, pus în dezbatere publică | Un consilier local liberal face apel la transparența instituției

Proiectul bugetului local pentru anul 2023 a fost pus în dezbatere publică de către administrația orașului Râmnicu Vâlcea. Persoanele care sunt interesate pentru modificări și propuneri pot contacta primăria pentru a distribui punctele de vedere prin email.

Conform anunțului realizat de primărie, bugetul pentru 2023 are o valoare estimată de 430.411.180 lei și urmează să fie aprobat de Consiliul Local până cel târziu în data de 3 februarie.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 368/2022 a bugetului de stat pentru anul 2023 şi ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a iniţiat procedura de consultare publică asupra proiectului de buget al municipiului pe anul 2023 prin postarea pe site-ul www.primariavl.ro a anunţului aferent şi a propunerii de buget.

Persoanele interesate pot trimite sesizările, observaţiile sau punctele de vedere până în data de 19 ianuarie 2023 la adresa de e-mail dedicată dezbaterebuget@primariavl.ro, sau pot înregistra adrese scrise la Registratura Centrală cu sediul în strada General Magheru nr. 25.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Un consilier local liberal face apel la transparență din partea primăriei

Conform unei declarații a consilierului local liberal Constantin Popa, primăria din Râmnicu Vâlcea nu ar mai fi publicat nici o investiție pe pagina instituției. Acesta amintește de perioada în care Mircia Gutău nu era primar, când transparența ar fi fost mai existentă.

Din 2016 și până astăzi, Primăria Râmnicu Vâlcea nu a mai publicat nici o investiție pe pagina instituției!

Transparența administrativă din cadrul Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea rămâne pentru mine unul dintre desideratele principale ale acestui mandat. Eforturile continue de transmitere live a ședințelor de Consiliu Local, ale grupului de consilieri PNL Ramnicu Valcea în frunte cu viceprimarul Virgil Pirvulescu, sunt dovada determinării noastre de a schimba modul în care administrația locală tratează relația cu cetățenii orașului.

Încă din 2021, din primul an de mandat, PNL a pus amendamnte la toate proiectele de investiții, ca ele să fie publicate pe pagina web a primăriei. Nici un amendament nu a fost aprobat. De 6 ani, la Râmnicu Vâlcea, de când actualul primar conduce instituția, strategia în domeniul investiţiilor este una singură: 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐬̦𝐭𝐢𝐞 𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐜𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦, 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦, 𝐜𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐜𝐞 𝐯𝐫𝐞𝐦 𝐧𝐨𝐢!

Consilierul local liberal Constantin Popa

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *