Bugetul local pentru 2023, pus la perete de liberali: „Anul acesta trebuie să restituim rate de 19 milioane lei şi dobânzi de 8 milioane lei”

Liberalii atacă planul bugetului realizat de primarul Mircia Gutău, menționând faptul că este lipsit de strategie privind dezvoltarea orașului. Rivalul acestuia, liberalul Virgil Pîrvulescu, a declarat într-o postare că singurul proiect de amploare care face parte din bugetul anului 2023 este chiar un proiect PNNR, nefiind un proiect finanțat din bugetul local.

Din analiza proiectului de buget pentru anul 2023 al Municipiului Râmnicu Vâlcea constatăm încă o dată lipsa de strategie privind dezvoltarea oraşului şi orientarea resurselor pentru acoperirea problemelor stringente! Probleme de care râmnicenii se lovesc zi de zi şi pe care administraţia locală parcă refuză să le rezolve!

Din pacate, în bugetul propus, veţi observa că singura investiţie de amploare în domeniul reabilitării blocurilor este suma de 5.319.000 – o sumă acordată prin PNNR de către Guvernul României pentru blocul Anton Pann! Deci nu din bugetul local!

Viceprimarul liberal al orașului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Liberalii s-au gândit la o listă de îndepliniri care, după spusele lor, ar îmbunătăți actualul plan de buget pentru acest an. Aceștia se leagă de contextul crizei energetice și de scăderea tot mai accentuată a puterii de cumpărare a oamenilor:

  • Identificarea unei soluţii pentru a rezolva problema parcărilor cu plată din oraş care afectează foarte mulţi râmniceni şi le îngreunează viaţa de zi cu zi!
  • Reabilitarea termică a blocurilor din oraş, dar nu făcută din loc în loc, ci ţinându-se cont de străzile principale pentru un aspect plăcut al oraşului. Acest lucru să fie realizat cu alocarea mai multor resurse din bugetul local ca şi cofinanţare!
  • Orientarea investiţiilor către zona industrială în vederea achiziţiei de terenuri şi asigurarea utilităţilor pentru crearea unui parc industrial, cu consecinţa creării de noi locuri de muncă!
  • Râmnicu Vâlcea are un potenţial imens în zona de IT şi tehnologie, astfel că trebuie să se exploateze la maximum acest lucru. Astfel, ar trebui să se adapteze bugetul pentru asigurarea cofinanţării necesare în vederea creării unui parc ştiinţific de dezvoltare a afacerilor în aceste domenii. Un plus în această zonă este faptul că se poate obţine finanţare inclusiv prin fonduri europene! Un exemplu în acest sens este chiar ICSI Râmnicu Vâlcea.
  • Alocare de sume şi pornirea discuţiilor cu Consiliul Judeţean în vederea construirii unei centrale termice care să asigure apă caldă menajeră şi caldură pentru cetăţenii oraşului nostru!

La șfârșitul declarațiilor oferite de liberarul Pîrvulescu, acesta vorbește despre anumite proiecte anterioare care au fost aprobate de alianța USR/PSD/PER a primarului Mircia Gutău. Acesta explică că în ciuda aprobării proiectelor, nu a existat continuitate. De asemnea, amintește de împrumuturile primăriei în valoare de milioane de lei.

Atunci, văzând aceste lucruri, unde sunt resursele din bugetul local? Adică sumele din impozite şi taxe achitate de persoanele fizice şi societăţile din oraşul nostru? Începem să plătim datoriile care au fost făcute în anii anteriori? Anul acesta trebuie să restituim rate de 19 milioane lei şi dobânzi de 8 milioane lei?

Vă mai aduceţi aminte de creditul de 30 milioane şi declaraţiile primarului şi consilierilor PSD şi USR+PER, că vor fi cheltuiţi pentru reabilitarea blocurilor? Acum puteţi vedea adevărata faţă a mincinoşilor şi faptul că direcţia în care se îndreaptă oraşul nostru este una greşită! Oare nu v-aţi săturat de bugetele făcute de Gutău?

Viceprimarul liberal al orașului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *