Primarul Dumitru Pirneci are pregătite noi proiecte de investiții pentru comuna Dănicei 

În localitatea Dănicei se construiește din temelii un așezământ cultural cum nu s-a mai văzut, cu bani atrași prin Compania Națională de Investiții. Tot la CNI, administrația locală are depuse cererile de finanțare pentru construirea unui centru medical și ridicarea din temelii a unei noi primării. Primarul Dumitru Pirneci spune că ambele proiecte au trecut deja de comisia tehnică, ceea ce înseamnă că investițiile sunt pe drumul bun privind finanțarea:

„Ambele proiecte sunt trecute de comisia tehnică, iar următorul pas reprezintă depunerea P.T. după care proiectul intră în faza de licitație pentru desemnarea constructorului. Prin urmare, centrul medical și construirea unei noi primării sunt pe masa conducerii CNI, în vederea semnării demersurilor privind finanțarea. Sunt proiecte pentru care avem mari speranțe privind realizarea lor. Din acest motiv continuăm să mergem periodic la București și facem acest lucru pentru a ne asigura că lucrurile sunt pe făgașul bun”, ne-a declarat primarul comunei Dănicei, Dumitru Pirneci.

Construirea unei noi școli este o oportunitate pentru administrația locală

Un alt proiect prioritar este construirea din temelii a unei noi școli. Primarul caută să obțină finanțare pentru această investiție din fonduri europene sau guvernamentale. Dacă va reuși acest lucru, la Dănicei va fi ridicată una dintre cele mai moderne școli, cu condiții excelente pentru elevi și profesori. Secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuț Narcis Voiman, spune că este imperios necesar acest lucru, dat fiind faptul că actualele școli unde învață copiii sunt vechi, au peste 70 de ani și nici nu mai sunt în pas cu nevoile elevilor.  Din acest motiv, primarul localității Dănicei, Dumitru Pirneci, împreună cu consilierii locali și aparatul administrativ au decis să construiască o nouă școală în centrul localității:

„Ne dorim o școală nouă, modernă și ne vom strădui să ni se împlinească această dorință iar când te străduiești, nu are cum să nu iasă lucrurile pe care ți le dorești”, ne-a declarat primarul comunei Dănicei, Dumitru Pirneci.

În opinia primarului, centrul medical, școala și construirea unei noi primării sunt proiecte prioritare pentru localitate.

Secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuț Narcis Voiman: „O școală modernă este o școală în care copiii se simt în siguranță”

„Nu a apărut nicio linie de finanțare pentru construirea de noi școli din fonduri europene. În situația aceasta, dacă nu se va deschide nici o linie de finanțare, vom depune și proiectul școlii la CNI. Astfel, conform proiectul întocmit, noua școală se va construi în centrul localității. În acest sens este alocat terenul, este emis și certificatul de urbanism. Este luată această decizie deoarece școlile din localitate nu mai pot fi cârpite cu noi lucrări de reabilitare, sunt clădiri construite în anii 60. Prin urmare, localitatea are nevoie de o nouă școală care să corespundă cerințelor educaționale. O școală modernă este o școală în care copiii se simt în siguranță. Nevoie în comună este și de construirea unui centrul medical, dar și de o nouă primărie fiindcă și aceasta este o clădire destul de veche”, a precizat secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuț Narcis Voiman.

Se reface podul din satul Cireșu

Cu bani europeni accesați prin GAL, la Dănicei se perfectează documentația pentru construirea unui pod peste pârâul Lungoțu în satul Cireșu care face legătura cu un sat aparținător comunei Ciumăgești, județul Argeș:

„Este pod auto, iar valoarea lucrărilor pentru construirea podului este de 700 de mii de lei. Cu banii alocați din acest GAL am reușit să plătim studiul de fezabilitate și documentația proiectului, diferența o suportăm din bugetul local”, a precizat secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuț Narcis Voiman.

Primarul din comuna Dănicei, Dumitru Pirneci, începe în această vară asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7,5 kilometri, proiectul primind finanțarea necesară prin programul „Anghel Saligny”. Valoarea investiției este de zece milioane de lei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *