Primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu: „În anul 2023 am pășit cu dreptul”

La Mihăești se construiește un parc tematic din fonduri europene

Primarul localității Mihăești, Constantin Bărzăgeanu a atras bani europeni pentru construirea unui parc cu tematică pescărească. Lucrările se realizează din fonduri obținute prin FLAG „Oltul Puternic”, iar scopul proiectului este de a promova consumul de pește și de a prezenta copiilor importanța și frumusețea păstrării speciilor de plante și viețuitoare, dar și a mediului de viață acvatic. Astfel, pe terenul din satul Negreni se lucrează din plin la amenajarea unuia dintre cele mai atractive locuri de joacă din mediul rural pentru copii. Aici se va construi inclusiv o clădire pentru diafilme, se vor amenaja gradene cu flori și arbuști și o platformă pentru spectacole:

„Se lucrează, utilajele sunt în teren. Prin urmare, în anul 2023 am pășit cu dreptul. Parcul va avea forma unui pește, va fi un parc tematic pescăresc și toate jucăriile vor avea formă de pește. Se construiește aici inclusiv o clădire dotată cu aparatură pentru proiecție diafilme pentru copii, cu tot ce înseamnă mediul de viață acvatic, fauna Deltei Dunării, curiozități și lucruri pe care copiii vor să le știe legate de viața multor specii de plante și viețuitoare. Deja s-a făcut prima recepție, s-a turnat placa, urmează, dacă timpul permite, să fie ridicat acoperișul, după care finisajele interioare și continuăm cu amenajarea parcului, astfel încât în vara aceasta să fie dată în folosință. Lucrurile merg din ce în ce mai bine și consider că toate proiectele pe care ni le-am propus se vor finaliza”, ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Tot prin acest FLAG „Oltul Puternic”, administrația locală a atras 2 miliarde de lei vechi pentru achiziționarea unui tractor nou. Comuna Mihăești este cea mai mare din județul Vâlcea, astfel primarul are în vedere mai multe proiecte care vor fi în beneficiul locuitorilor din comună. Pe lista obiectivelor de investiții finanțare prin PNI „Anghel Saligny”, Primăria comunei Mihăești figurează cu două proiecte în valoare de 18,1 milioane de lei, privind asfaltarea drumurilor comunale și amenajarea de trotuare și piste de biciclete la DN64, sat Stupărei. Mai mult, primăria are inclusiv depus în vederea finanțării un proiect pentru modernizarea și extinderea iluminatului public, iar în vara anului trecut primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu, a dat starul lucrărilor de construire la o nouă grădiniță în satul Măgura. 

Prin „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în județul Vâlcea” în localitate vor începe lucrările pentru înființarea sistemului de canalizare pe o lungime de 60 de kilometri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *