Asfalt rupt și gospodării inundate | Vremea nefavorabilă a lovit județul Vâlcea la început de an

Județul Vâlcea a fost pus la încercare în prima lună a anului 2023 din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile. Într-o lună în care zăpada ar fi trebuit să acopere pământul și străzile, ploile au fost tot mai frecvente. Avertizările meteorologice au traversat codurile: roșu, portocaliu și galben. Ca urmare, mai multe alunecări de teren au avut loc pe raza județului, situațiile fiind provocate de cantitățile mari de apă acumulate în urma ploilor abundente.

Infrastructura rutieră a fost grav avariată în unele zone și locuințele au fost inundate. Alunecările de teren au fost prezente în mai multe zone din județ, lăsând în urmă un peisaj neplăcut.

La Malaia, echipajele de intervenție au fost la fața locului pentru a scoate apa din curtea locuitorilor cu o pompă specială. Curțile au fost inundate complet din pricina inundațiilor.

Satul Săliște, Malaia.

Pe DJ 658 Gura Văii – Muereasca – Mănăstirea Frăsinei și în localitatea Valea Mare din Berbeşti s-au format alunecări de teren care au rupt asfaltul în mai multe bucăți mari. Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Vâlcea, autoritățile au intervenit pentru a efectua lucrări provizorii pentru redarea circulației. De asemenea, RAJDP Vâlcea va interveni cu utilaje și personal în zona afectată.

În satul Valea Mare din localitatea Berbeşti precipitațiile abundente din această perioadă au produs reactivări ale alunecărilor de teren și eroziuni ale malurilor pârâului Târâia din Berbești în apropierea unor gospodării.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *