Buget, investiții și noi proiecte, la Tomșani 

Noul buget pentru anul în curs este destinat în primul rând dezvoltării localității, a investițiilor aflate în curs de derulare și a proiectelor cu finanțare de la bugetul local. Primarul subliniază însă că prioritare sunt proiectele cu finanțare europeană sau guvernamentală. „Ca investiții din bugetul local vom continua și anul acesta modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel, vom scoate la licitație un nou tronson de drumuri care se va asfalta cu bani din bugetul local. Dacă anul trecut am reușit să modernizăm drumurile locale pe o lungime de 1,5 kilometri, anul acesta avem în plan să asfaltăm drumurile comunale pe o lungime de 2 kilometri. Cu bani din bugetul local sunt propuse și alte investiții, însă speranțele noastre se îndreaptă spre proiectele din fonduri europene, Planul Naționale de Redresare și Reziliență și fondurile guvernamentale, pentru care am lucrat în acești doi ani la documentații privind accesarea lor”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Bani europeni pentru modernizarea iluminatului public

Pentru a traversa mai ușor criza economică, în mod special pentru contracararea creșterii facturilor la energie, primarul a luat măsuri privind modernizarea iluminatului stradal cu becuri economice: 

„Proiectul pentru modernizarea iluminatului stradal cuprinde montarea a 472 de lămpi, cu fonduri europene, prin AFM și sperăm ca, până la finele anului, să primim un răspuns pozitiv privind finanțarea acestui proiect”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Primăria Tomșani va primi fonduri pentru asfaltarea mai multor drumuri comunale prin PNI „Anghel Slaligny”

Lucrările vor fi scoase la licitație și vor demara cel mai probabil în vara acestui an sau chiar mai devreme. Banii primiți de Primăria Tomșani se vor direcționa către modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare pe o lungime de 8,7 kilometri: 

„Prin PNI „Anghel Saligny” se vor asfalta un număr de 10 străzi. Valoarea proiectului este 10,5 milioane de lei. În această perioadă vom depune documentația, urmând ca mai apoi să semnăm contractul de finanțare. Personal sunt mulțumit, fiindcă în localitate s-au făcut investiții și se vor face în continuare, iar lucrurile bune se văd, oamenii sunt mulțumiți. Acesta este un proiect important pentru cetățenii comunei Tomșani, aprobat de Ministerul Dezvoltării”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Astfel, se vor asfalta un număr de 10 străzi: strada Streji – Bogdănești, Valea Neagoț, Cărpeniș, o parte din drumul DC 148 A care face legătura cu comuna Costești, drumul din Mestecăniș care face legătura cu localitatea Măldărești, strada Cartof, strada Zaharie, drumul comunal DC 133A (Chiceni –Bălțățeni ) și drumul comunal DC 153 (Bălțățeni – Păușești Otăsău).

Primarul localității Tomșani are în vedere să obțină finanțare pentru o serie de obiective extrem de importante 

Pentru accesarea fondurilor prin PNRR, componenta C10, primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei, are depusă cererea de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Foleștii de Sus, un amplu proiect, în cadrul căruia vor fi montate și aceste panouri fotovoltaice: „Modernizarea Școlii Foleștii de Sus este un proiect important. Avem speranță și ne rugăm la bunul Dumnezeu să primim finanțarea necesară, inclusiv să reușim amenajarea unui parc cu panouri fotovoltaice pentru diminuarea cheltuielilor uriașe la energie”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Primarul Andrei Nicolae spune că, pe lângă celelalte proiecte care aduc o schimbare majoră din punct de vedere imobiliar, branșarea localității la gaze naturale este unul dintre dezideratele primăriei, datorită notei de confort pe care o dă rețeaua, chiar dacă prețul la acest tip de combustibil a explodat.

Tocmai de aceea, de când a preluat conducerea administrației locale, primarul comunei Tomșani, Andrei Nicolae, identifică oportunități de finanțare a tuturor proiectelor propuse.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *