Vâlcea, învinsă de Thuringer

SCM Rm. Vâlcea a fost învinsă aseară de Thuringer cu scorul de 38-31, la Nordhausen, într-o partidă din Grupa D a EHF European League.

Echipa vâlceană a început excelent jocul şi cu Roch în formă, a condus cu 3-0, 10-4 şi 15-10 (min. 21), după care s-a prăbușit. Nemțoaicele au marcat nouă goluri până la pauză şi au primit doar unul, HC Thuringer având trei goluri avans la cabine (19-16). În partea secundă, gazdele şi-au consolidat avantajul, câştigând în cele din urmă la o diferenţă de şapte goluri, 38-31. Un eșec amar pentru roș-albastre, mai ales după startul excelent de joc.

Pentru Vâlcea, marea problemă a fost accidentarea înainte de pauză a coordonatorului de joc Daniela De Jong, care a fost tamponată în săritură și s-a lovit la genunchi. Suedeza va efectua un RMN la Vâlcea, pentru a afla diagnosticul.

Pentru echipa antrenată de Bent Dahl au marcat Irina Glibko 9 goluri, Asma Elghaoui 5, Elin Hansson 4, Tanja Asanin 3, Evghenia Levcenko 2, Daria Bucur 2, Daniela De Jong 2, Asuka Fujita 2, Andreea Ianaşi 1, Amalia Coman 1.

În celălalt meci al grupei, Praktiker-Vac a învins-o pe Paris 92 cu 27-26, un rezultat care favorizează Vâlcea.

Thuringer HC este lider, cu 6 puncte, urmată de SCM Râmnicu Vâlcea, 2 puncte (+1), Paris 92, 2 puncte (-3), Praktiker-Vac, 2 puncte (-15). Thuringer nu mai poate rata primul loc în grupă, în timp ce Vâlcea și Paris se luptă pentru al doilea loc, care duce în sferturile de finală.

Pe 4 februarie, SCM Râmnicu Vâlcea va juca revanşa cu Thuringer HC, în Sala Sporturilor ”Traian”. Până atunci, echipa lui Bent Dahl va juca miercuri la Baia Mare, cu Minaur.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *