Seria proiectelor accesate cu bani europeni sau guvernamentali continuă în comuna Păușești Măglași  

Pentru comuna Păușești Măglași, 2023 este anul în care se vor contura proiectele majore ale administrației locale, dă asigurări primarul Alexandru Dediu, făcând trimitere la programele de finanțare guvernamentale, europene, dar și cu fonduri alocate din bugetul local: „Primordiale sunt investițiile privind extinderea sistemului de canalizare în toată localitate, a rețelei de gaze, dar și asfaltarea tuturor drumurilor comunale”, punctează primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu.

La Păușești Măglași se fac extinderi la conducta de gaze

În localitate se fac extinderi la conducta de gaze. Investiția se va realiza în două etape. În prima etapă a început lucrarea pentru o lungime de 4 kilometri. Investiția va continua prin proiectul aprobat în vederea finanțării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare de aproximativ 19 milioane de lei. Lucrările de extindere a sistemului de gaze în toată localitatea se vor face pe o lungime de 22 de kilometri, reprezentând întreaga localitate.

În prezent, la Păușești-Măglași există o rețea de 18 kilometri de gaze naturale introdusă în 2008, tot printr-un program guvernamental, în baza unui proiect întocmit de primarul Alexandru Dediu.

Toate drumurile asfaltate

De asemenea, tot prin PNI „Anghel Saligny” alte două proiecte au primit finanțarea necesară pentru asfaltarea drumurilor comunale și a tuturor ulițelor din localitate. Ambele proiecte însumează o lungime de 18 kilometri, având valoarea de aproximativ 15 milioane de lei.

Canalizare în toată localitatea 

După o lungă așteptate, proiectul de extindere a sistemului de canalizare al localității Păușești Măglași, prins în master planul județului, a primit finanțarea necesară în toamna anului trecut. Reamintim faptul că prin ADI apă Vâlcea și Apavil, 36 de localități vor beneficia de bani europeni pentru branșare la rețeaua de apă și canalizare. Valoarea totală a proiectului este de 261 de milioane de euro fără TVA, un contract uriaș, din care o sumă însemnată se va direcționa către localitatea Păușești Măglași, pentru extinderea canalizării pe o lungime de 34 kilometri. Un proiect amplu în cadrul căruia se vor fi construite 12 stații de pompare, bazine de apă, 3 kilometri de conductă de refulare, cămine de canalizare și alte elemente component. „Apavil și ADI Apa Vâlcea au scos la licitație primul lot în cardul căruia este inclus și proiectul de canalizare al localității noastre. Sunt optimist și cred că lucrările vor începe cât se poate de repede. Toate proiecte importante ale localității sunt finanțate, dacă își vor urma cursul normal, nu vor exista contestații în urma licitațiilor, foarte curând, toată localitate va beneficia de canalizare, drumuri asfaltate și sistem de gaze”, a explicat primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu.

Primarul are în plan accesarea fondurilor europene pentru montarea panourilor fotovoltaice pe toate instituțiile publice și dotarea școlilor cu mobilier. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *