De luna aceasta începe campania de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Vâlcea

Consiliul Județean Vâlcea, în parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni și Asociația Română Anti-SIDA (ARAS),  vă invită vineri, 27 ianuarie 2023, ora 12.00, la Conferința de Presă dedicată lansării Campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Vâlcea, care se va desfășura în Sala de ședințe a Consiliului Județean Vâlcea.

Campania de testare din județul Vâlcea se va derula pe o perioadă de șase luni, începând cu luna ianuarie a acestui an, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie afiliate.

Programul de testare este realizat în cadrul proiectului LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Scopul campaniei de testare constă în îmbunătățirea stării de sănătate a populației, princreșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile infecțiilor cu virusuri ale hepatitei B/D și C, importanța testării și adoptarea unui stil de viață sănătos, orientat către prevenție.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *