Mihai Costea a semnat până în vară cu Viitorul Dăești: ”Dacă nu promovăm, nu mai joc în România!”

Atacantul Mihai Costea a iscălit până în vară cu echipa de Liga a III-a Viitorul Dăești, care are ca obiectiv promovarea în eșalonul secund. Vâlcean de origine și format la juniorii din Zăvoi, Mihai revine acasă, mai ales că familia sa are o casă situată la Dăești.

”Este un lot foarte puternic, se vrea promovarea, am venit acasă să ajut să își îndeplinească obiectivele. Am mulți prieteni cu care am jucat la juniori la Vâlcea și asta m-a determinat să vin la Viitorul. Am venit încrezător că o să promovam, nici nu  mă gândesc că putem să ratăm accederea în play-off. Am semnat până în vară, după ce promovăm, o să văd dacă continui aici sau am și alte oferte” a anunțat Mihai Costea.

Fostul international este convins că fosta sa echipă, ARO Câmpulung va promova în Liga a III-a. ”Eu vin de la Liga 4 așa că pentru mine este un pas înainte, nu înapoi. La Câmpulung a fost bine, am găsit oameni minunați, un grup bun, echipa este pe primul loc și sunt sigur că vor  promova. Dar, la Dăești sunt acasă, îmi era greu să fac naveta. Niciodată nu m-am gândit să dau un număr mare de goluri, vreau să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele, așa am făcut și la ARO și am dat 17 goluri”

Dacă Viitorul Dăești nu va promova la Liga a II-a, Mihai Costea este decis să nu mai joace în țară. ”Am avut și acum ofertă din Emirate, unde am fost 4 ani, dar nu m-a determinat să plec de acasă. Am și un copil mic și îmi e greu să mai plec, poate mă duceam dacă oferta era mai avantajoasă. Dacă nu o să promovăm, cred că o să refuz să mai joc în țară”

Sub contract cu echipa de Liga a III-a este și fratele lui Mihai, Florin Costea, care nu se mai pregătește însă cu echipa de trei luni, după ce a fost exclus din lot de fostul antrenor, Călin Cojocaru. Astfel, situația lui Florin la Viitorul este sub semnul întrebării, însă Mihai speră să joace din nou alături de fratele său mai mare. ”M-aș bucura să joc alături de Florin, am mai făcut-o la echipe mari, sunt sigur că putem și la Dăești” a mai spus Mihai Costea.

Noul jucător al Dăeștiului a mai jucat la Universitatea Craiova, FCSB, FC Voluntari, Ittihad Kalba, Fujairah SC, Al-Arabi (Emiratele Arabe Unite), Chindia Târgoviște, Progresul București și ARO Câmpulung.

Tchassem și Cioinac, primele veniri

Echipa de Liga a III-a Viitorul Dăești a anunțat până acum alte două transferuri.  Au semnat cu Viitorul atacantul camerunez  Franck Tchassem (23 de ani), care vine de la Știința Miroslava și mijlocașul central Ovidiu Cioinac, de la Flacăra Horezu. Oficialii clubului mai țintesc aducerea unui portar de la Universitatea Craiova și mai are în teste câțiva junior. Lotul va fi format din maxim 23 de jucători și va di defeinitivat după cantonamentul de la Agropensiunea Andrei & Ianis, programat în perioada 6-16 februarie.  S-a stabilit un număr de 7 amicale și primul se va disputa pe 1 februarie, în deplasare, cu CSA Steaua, echipă de eșalon secund.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *