În scurt timp, în curtea Maternității din Râmnicu Vâlcea va funcționa una dintre cele mai moderne clinici de radioterapie și imagistică din România

Președintele  Consiliului Județean Vâlcea a anunțat miercuri, 25 ianuarie 2023 că la Râmnicu Vâlcea se va deschide o clinică de radioterapie și imagistică în luna mai a acestui an. Astfel, pacienții oncologici mai au de așteptat câteva luni pentru a avea acces la serviciile medicale de diagnosticare și tratament în Râmnicu Vâlcea.

Clinica de radioterapie și imagistică este o investiție privată care are o valoare de aproximativ 8 milioane de euro și s-a realizat pe terenul din curtea Maternității, concesionat de Consiliul Județean.

Președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu: „Este una dintre clinicile mari din România

„Un dezvoltator construiește o clinică de radioterapie și imagistică iar noi, Consiliul Județean, urmărim cu interes lucrările. Personal merg destul de des pe teren pentru a vedea stadiul lucrărilor, iar ei sunt aproape de final. Ultima dată se făceau probe la principalul aparat de radioterapie. Sunt câteva zeci de aparate noi care vor veni acolo. Este una dintre clinicile mari din România. Din informațiile pe care le am, sunt în discuții pentru a intra în parteneriat cu Casa de Asigurări de Sănătate. Când se va face recepția lucrărilor vom fi și noi, Consiliul Județean invitați, dar și la punerea în funcțiune care va avea loc undeva la începutul lunii mai. Prin această clinica de radioterapie și imagistică luăm multor pacienți din picioare drumurile pe care le fac în alte județe sau orașe. Suplimentar voi veni cu o propunere, i-am spus deja arhitectului șef să identifice terenul pe care cineva este interesat să construiască o clădire care să aibă la subsol garaje și spații de depozitare, la parter să fie un restaurant, la etajul I birouri, iar la etajul II  să fie amenajate spații de cazare pentru cei care vin să facă analize”, ne-a informat președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu.    

Astfel, primii pacienți se vor trata aici începând din luna mai, după ce vor fi finalizate lucrările de montare a întregii aparaturi medicale.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *