Adi Comănescu, reales președinte la A.J.F. Vâlcea

Fostul arbitru Adrian Comănescu (48 ani) a fost singurul candidat la șefia AJF Vâlcea și a fost reales sâmbătă cu 81 de voturi pentru și 1 împotrivă.

Adunarea Generală a AJF Vâlcea s-a desfășurat sâmbătă, în sala de ședințe a Consiliului Județean și i-a avut ca invitați speciali pe secretarul general al FRF,  Gabriel Bodescu și pe directorul tehnic Mihai Stoichiță.

Întreaga echipă care a fost ultimii patru ani la AJF Vâlcea a fost realeasă de cei 82 membri ai Adunării Generale prezenți la ședință, din cei 88 afiliați. Astfel, echipa AJF este compusă din Lucian Munteanu (vicepreședinte), Marian Joița (reprezentat cluburi Liga a IV-a), Lucian Briceag (reprezentant Liga a V-a), Sorin Tită (reprezentat Liga a VI-a), Marian Deaconescu (cluburi de copii și juniori), Marius Badea (secretar general), Cătălin Buși (Comisia de Arbitri), Gheorghe Joița (trezorier) și Emil Nicolaescu (cenzor).

Visul conducerii AJF: echipă de Liga a II-a la Vâlcea

Adrian Comănescu și-a prezentat principalele obiective la conducerea AJF Vâlcea. ”Ne bazăm pe piloni strategici: fotbalul de bază, educație, marketing și comunicare. Ne dorim o creștere a membrilor afiliați și a jucătorilor legitimați, dezvoltarea fotbalului feminin, formarea și perfecționarea arbitrilor. Au fost trei promovări în Liga a III-a în ultimii patru ani, iar valoarea Ligii a IV-a din acest sezon îmi dă siguranța că echipa campioană va promova. Avem multă emulație deosebită și la Ligile a V-a și a VI-a. Avem 29 de cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori, avem  încredere că fotbalul județean va fi alimentat cu tineri. Vom dezvolta și Cupa Satelor”.

Șeful AJF Vâlcea este convins că în anii viitori, județul va avea o echipă de eșalon secund. ”Fără voi, nu am fi aici, fără pasiunea și sprijinul total pe care ni-l acordați, nu am fi una dintre AJF-urile de top din țară. Sunt convins că pe viitor o să avem și o echipă de Liga a II-a, Consiliul Județean și Primăria vor merge în parteneriat, așa cum au făcut și pentru susținerea handbalului. Asta este marele proiect al AJF Vâlcea, prin munca membrilor afiliați să ne aducă o echipă în Liga a II-a”.

C.J. va ajuta cu plata vizelor medicale

După ce FRF a cerut obligativitatea vizei medicale la fotbalul județean, Adrian Comănescu a anunțat că C.J. va sprijini cluburile în acest sens. ”Consiliul Județean  este partenerul nostru cel mai important, îi mulțumesc președintelui Constantin Rădulescu pentru implicarea totală și necondiționată, nu a ezitat niciodată și ne-a susținut. În proiectul pe care îl voi depune referitor la necesitatea controlului medical de către un medic specializat în medicină sportivă, fiecare echipă afiliată va avea 18 jucători la care li se va plăti acest control” a anunțat Adrian Comănescu.  AJF mai are ca partener Primăria Municipiului, Nurvil și Boromir, Ama Fortuna Sport.

Secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu le-a explicat membrilor afiliați ai AJF Vâlcea că se dorește depistarea oricărei probleme medicale, pentru a nu se mai ajunge la probleme grave. ”Orice problemă la un copil sau jucător poate fi detectată la acest control de rutină și nu se merge mai departe. Nu vrem să se mai repete situația neplăcută din urmă cu 2-3 săptămâni, petrecută în țară. Indiferent cât de greu va fi să faceți acest efort, vă rog să îl faceți! Sunteți privilegiați că aveți un președinte la AJF extrem de implicat și cu rezultate foarte bune, extrem de apreciat pe plan național și internațional, atât în activitatea pe care a avut-o înainte, cât mai ales pe cea care o desfășoară acum” a cerut și Gabriel Bodescu.

Mihai Stoichiță: ”Tremuram când jucam contra Chimiei”

Directorul tehnic a avut un discurs savuros, în care a rememorat clipe de glorie ale Chimiei. ”Tremuram când jucam contra Chimiei, deși aveam echipă, mă bucur să îi văd aici pe Gabi Mangalagiu și Marin Nicolae. Ce fotbalist era și Iancu Carabageac, a fost cu mine în Mexic, în 1979, e medaliat cu bronz la Mondialul Universitar! Vâlcea poate avea rezultate frumoase. Ar fi frumos să se reia tradiția, o să discut și cu Mircia Gutău să încerce să facă un stadion nou” a spus Mihai Stoichiță.

S-au stabilit șaisprezecimile cupei

 În cadrul Adunării Generale a AJF s-a tras la sorți jocurile din șaispezecimile Cupei României-faza județeană. Toate echipele de Liga a IV-a vor juca în această fază în deplasare. Costurile de organizare a meciurilor vor fi suportate de echipele gazdă. Tragerea la sorți a  fost făcută de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației. În caz de egalitate, după 90 de minute, pentru desemnarea câștigătoarei se vor executa direct lovituri de departajare. Meciurile din șaisprezecimi se vor disputa sâmbătă, 18 februarie, de la ora 14.00 și duminică, 19 ianuarie, de la ora 11.00.

Program șaisprezecimi Cupa României

• Sâmbătă, 18 februarie:

AS Bărbătești – Unirea Tomșani        

Recolta Laloșu – Minerul Berbești                

 Oltul Drăgoești – Atletic Drăgășani

Oltul Dăești – Foresta Malaia    

AS Mihăești – Lotru Brezoi                

Păstorul Vaideeni – CS Mădulari

Inter Lăpușata – Viitorul Mateești

AS Șirineasa 2019 – Sparta Rm. Vâlcea

• Duminică, 19 februarie:

Viitorul Voicești – Viitorul Budești    

Alutus Sălătrucel – AFC Băbeni         

Oltețul Zătreni – Stejarul Vlădești 2009

Oltul Ionești – Chimia 1973 Rm. Vâlcea

CS Șușani – SCM Rm. Vâlcea  

Sportul Genuneni – CS Gușoeni         

CSC Orlești – FC Păușești Otăsău      

Victoria Frâncești – Oltețul Alunu      

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *