Reprezentanții USR Vâlcea spun că se aruncă cu pietriș în loc de nisip pentru deszăpezire în anumite localități vâlcene

Reprezentanții partidului USR Vâlcea acuză câteva administrații locale din Vâlcea pentru dezinteresul asupra deszăpezirii drumurilor și acoperirea acestora cu material antiderapant. Aceștia spun că este o bătaie de joc la adresa vâlcenilor, care ar fi cel mai probabil din pricina achiziționării de pietriș în loc de nisip, așa cum declară USR într-un ultim comunicat. Ar fi vorba despre localitățile Horezu, Slătioara, Costești, Păușești-Măglași.

Mai mult ca sigur, pentru a face niște economii, primăriile sau firmele care au câștigat licitațiile pentru deszăpezirea drumurilor din multe localități vâlcene, își bat joc pur și simplu de participanții la trafic, aruncând cu pietre în loc de nisip, ca material antiderapant. Pe lângă pagubele materiale pe care le poate produce acest pietriș ( la parbrize, faruri, radiatoare și caroserii) este pusă în pericol și siguranța traficului rutier, pentru că o frânare sau un viraj pe acești bolovani poate duce la evenimente rutiere care pot avea urmari grave.

Aceste lucruri se petrec de foarte mulți ani pe toate drumurile din județul Vâlcea (recent în Horezu, Slătioara, Costești, Păușești-Măglași, ș.a.), indiferent că vorbim de cel national, de sectoarele județene sau comunale și singura explicație ar putea fi aceea că firmele care se ocupă cu așa ceva, cumpără pietriș în loc de nisip, la prețuri extrem de mici, iar în acte acesta figurează ca nisip/material antiderapant și este decontat ca atare, totul pe bani publici, dar și pe nervii și cheltuiala oamenilor în caz de avarii sau accidente.

USR Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *