Start cu dreptul în sezonul de sală pentru atleții de la CS Chimia

În acest weekend s-a desfășurat la București Cupa RMA și prima etapă a Campionatului Național U18 și U16. La această competiției au luat startul sportivii vâlceni Ștefania Balint (200 m), Beniamin Ghiță (1500 m), Ana Vidican (60 m, 60 m garduri și 200 m), Ana Grujdin (60 m, săritura în lungime și 200 m), sportivi antrenați de Alina Borța. Au mai fost la start Leonard Căpățână (triplusalt), antrenat de Angela Popescu și Irina Ungureanu (60 m garduri și 200 m), antrenată de Cristina Marciuc. O noutate a regulamentului de participare în etapele finale ale Campionatelor Naționale de atletism este necesitatea realizării unui barem. În acest sens, lupta pentru locurile disponibile pentru etapele finale a devenit una mult mai acerbă.

Atleții vâlceni deja experimentați au ocupat poziții fruntașe în clasamentul acestei competiții. Astfel, Ștefania Balint, componentă a lotului olimpic de juniori, participantă în anul 2022 la Festivalul Olimpic pentru Tineret și la Campionatul European U18, a câștigat lejer proba de 200 m la categoria U18 și va participa în perioada următoare la competițiile dedicate juniorilor, dar și seniorilor. De asemenea, Beniamin Ghiță a ocupat poziția a doua în proba de 1500 m la categoria U 20 și va participa în luna martie la etapa finală.

Vidican, Grujdin și Ungureanu, la prima competiție de juniori

Pentru micile atlete Ana Vidican, Ana Grujdin și Irina Ungureanu, această competiție a reprezentat prima participare la categorie de juniori, ele fiind născute în anul 2009. Ana Vidican, fostă medaliată în proba de 200 m garduri la categoria de copii, a ocupat poziția a cincea în finala probei de 60 m garduri cu o performanță valoroasă. Atât Ana Vidican, cât și Ana Grujdin au îndeplinit baremul de calificare pentru etapa finala ce se va desfășura în luna martie la Bacău și în probele de 60 m și 200 m.

Govoreanu și Chiriță se pregătesc pentru performanțe mai mari

Două atlete de mare viitor ale CS Chimia Rm. Vâlcea, sportive antrenate de Alina Borța nu au început încă competițiile. Valoroasa atletă Dana Govoreanu, medaliată cu bronz în anul 2022 la Campionatul Balcanic U20, va debuta în competiții în luna mai, încercând să realizeze baremul de calificare pentru Campionatul European U23 ce se va desfășura în luna iulie în Finlanda. Alexia Chiriță, vicecampioană anul trecut în proba de Pentatlon și Hexatlon și medaliată cu bronz în proba de săritură în înălțime la categoria U16 se pregătește pentru Campionatul Național de probe combinate U18 ce se va desfășura la finalul lunii martie.

Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea face toate eforturile necesare pentru susținerea acestor atleți și pentru promovarea atletismului de performanță.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *