Teleorman – Vâlcea, duelul din barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Federația Română de Fotbal a stabilit joi, 2 februarie 2023, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. Campioana Vâlcii va juca cu reprezentanta județului Teleorman.

Cele 41 de județene și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute și folosite și în edițiile trecute. În Liga 3, sezonul 2023-2024, vor promova cele 21 de câștigătoare ale jocurilor de baraj.

Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.

Regiunea 5: Teleorman – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj;

Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

AJF Vâlcea este obligată să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipa calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acesteia, eliberat de Ministerul Sportului. Lider în Liga a IV-a Vâlcea este Sparta (41 puncte), urmată de SCM Rm. Vâlcea și Păușești Otăsău, ambele cu câte 39 puncte.

La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4–a din fiecare județ/București. În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.

FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022.

În Liga a IV-a Teleorman, lupta pentru titlul județean se duce între două echipe. Lider este Rapid Buzescu, care are 36 de puncte, urmată de Avântul Bragadiru, cu 34 puncte. Este clar că echipa campioană se va decide între primele două clasate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *