USR Vâlcea, dezinformare și acuzații fără probe | Primarul din Costești spune că s-a ocupat cum trebuie de deszăpezire cu nisip, nu cu pietriș

USR Vâlcea a transmis un comunicat în această săptămână prin care acuză unele administrații din județ pentru „bătaie de joc pe drumuri”. Anume, aceștia au declarat că unele localități, pentru a mai economisi bani, au aruncat cu pietriș pe străzile comunale, în loc să se facă procedura cu nisip.

Useriștii spun că procedura este deja una obișnuită și se face de câțiva ani pe multe dintre drumurile din Vâlcea. Este vorba despre localitățile Horezu, Slătioara, Costești și Păușești-Măglași.

Mai mult ca sigur, pentru a face niște economii, primăriile sau firmele care au câștigat licitațiile pentru deszăpezirea drumurilor din multe localități vâlcene, își bat joc pur și simplu de participanții la trafic, aruncând cu pietre în loc de nisip, ca material antiderapant.” a transmis USR Vâlcea.

Chiar dacă USR Vâlcea a realizat un comunicat prin care a acuzat administrațiile locale pentru acest gest, nu a prezentat dovezi care să confirme acest lucru. Am discutat cu primarul din comuna Costești, pentru a confirma dacă se întâmplă acest fenomen în comună.

Ei au dat un mesaj că s-a dat cu pietriș pe drumuri. De unde știu aceștia că s-a dat cu așa ceva? Noi folosim doar nisip fin pe care îl dăm pe ulițe cu sare adăugată. Noi dăm chiar la lopată, ne-am ocupat cum trebuie. Eram treaz la ora 4 dimineața cu oamenii la telefon să mă asigur că este totul în regulă. Mi s-a părut un anunț dat aiurea. Poate voiau să zică că s-a dat pe Drumurile Naționale care trec prin Costești cu bolovani, dar nicidecum noi să fi făcut acest lucru.

Avem patru utilaje plus oameni care se ocupă manual de ulițele care sunt în pantă. Noi nu avem treabă cu Drumurile Naționale sau Județene, dar în comună deszăpezirea s-a efectuat corect în comună. Corect ar fi să se expună exact punctul de vedere, nu la modul general cum a făcut USR. Nu se poate face un comunicat de acest fel, nu știu ce au vrut să arate cu chestia asta. Avem poze și filmări de la deszăpezire, sunt doar niște minciuni ce a transmis USR Vâlcea.

Primarul comunei Costești, Toma Peștereanu.

Se pare că este o gafă USR Vâlcea majoră, având în vedere că reprezentanții partidului au aruncat cu acuzații către mai multe localități din județ, însă fără dovezi clare. USR a început campania electorală devreme, încercând să critice orice fel de partid și promovând ideea că toate lucrurile nu sunt făcute bine, indiferent de ceea ce se întâmplă în realitate.

Șeful organizației județene, Andrei Gheorghiu, și-a sabotat imaginea la nivel local în Râmnicu Vâlcea prin afilierea cu Mircia Gutău și acum parcă este interesat de atenție la nivel județean.

Postarea realizată de useriști a strâns multe impresii pe Facebook:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *