Deputatul USR Lazăr Ion Marian avertizează: „Faptul că din ’77 până acum nu s-a mai întâmplat un mare cutremur este pur și simplu un noroc”

Cutremurul din zona Turciei este unul dintre cele mai catastrofale evenimente din ultimii ani, fiind vorba de un număr mare de morți și răniți. Evenimentul a provocat îngrijorări în mai multe state vecine, dar și în Europa, având în vedere că se poate întâmpla oricând un astfel de seism.

Singurul deputat vâlcean USR, Lazăr Ion Marian, a transmis câteva cuvinte despre acest eveniment, raportându-se la situația din România. Anume, acesta spune că România nu ar fi pregătită pentru un astfel de seism din pricina infrastructurii nepotrivite, dar și a blocurilor care nu ar face față.

Nu vreau să sperii pe nimeni, dar trebuie să privim și dincolo de drama care s-a întâmplat în Turcia și să ne gândim ce s-ar întâmpla în România dacă un cutremur de o asemenea magnitudine ar lovi țara noastră. Din păcate, marile orașe ale României sunt adevărate bombe cu ceas, iar în cazul unui asemenea cataclism jumătate din țară se transformă în ruine. În ultimii 20 de ani s-a construit foarte mult și foarte prost, trebuie să recunoaștem.

Deputatul USR, Lazăr Ion Marian.

Acesta vorbește și despre construirea haotică din România, unde oamenii din administrații oferă autorizații ilegale pentru avantaje proprii. Același lucru s-ar întâmpla și în Râmnicu Vâlcea, anumite zone fiind transformate total de peisajul blocurilor. Zonele de case s-au transformat în zone de blocuri și orice zonă unde nu s-a construit nimic se transformă automat într-o zonă rezidențială urbană, fără o anumită strategie.

Autorizații date ilegal, blocuri construite de mântuială pe repede-înainte unde calitatea a fost sacrificată în detrimentul cantității. Tehnologia a avansat enorm și în domeniul construcțiilor, dar în România lucrurile au involuat.

Deși ar fi trebuit să se construiască mai bine și clădirile să fie mai sigure împotriva seismelor, la noi multe clădiri s-au construit mai prost decât înainte de revoluție. În fiecare mare oraș sunt o mulțime de blocuri care au bulină roșie, ceea ce reprezintă pericol maxim în caz de #cutremur. Din păcate, măsurile de prevenire a unei catastrofe în caz de cutremur sunt aproape inexistente la nivelul conducerii țării.

La noi se fac simulări de intervenție în caz de dezastru, însă ce trebuie să facă statul român este să ia măsuri de prevenție. Faptul că din ’77 până acum nu s-a mai întâmplat un mare cutremur este pur și simplu un noroc sau mâna lui Dumnezeu care încă mai protejează acest popor. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne ferește de o asemenea catastrofă, dar și noi trebuie să ne luăm măsuri de siguranță.

Deputatul USR, Lazăr Ion Marian.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *