Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112, sărbătorită la Râmnicu Vâlcea pentru 700 elevi

Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112 este sărbătorită anual la data de 11 februarie și este dedicată creșterii gradului de conștientizare a importanței acestui serviciu destinat cetățenilor.

La Râmnicu Vâlcea, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Vâlcea a organizat în perioada 09-10 februarie 2023, în sala de festivități a Consiliului Județean Vâlcea, un eveniment la care au participat 700 de elevi din învățământul gimnazial și liceal din Râmnicu Vâlcea. La eveniment au participat și vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Marin Florian, subprefectul județului Vâlcea, Florentina Călin și inspectorul școlar general al județului Vâlcea, prof. Andreianu Mihaela.

Cei 700 de elevi prezenți la acțiunea desfășurată la sediul Consiliului Județean Vâlcea au primit informații despre cum funcționează Serviciul de urgență, datele pe care trebuie să le comunice operatorului 112 pentru a primi ajutorul de care au nevoie, situațiile care sunt urgențe cu adevărat și ce înseamnă apelarea abuzivă, precum și exemple de situații care nu sunt de competența Serviciului 112. Totodată, copiii au aflat detalii despre facilitățile aplicației mobile Apel 112 și cum o pot instala pe telefon.

Știm cu toții că apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea ajutorului persoanelor aflate în situații de urgență, iar acest lucru poate avea consecințe fatale. Apelarea NEJUSTIFICATĂ a numărului de urgență 112 poate costa viața unei persoane care are nevoie urgent de ajutor.

Scopul acestei acțiuni, în rândul elevilor de gimnaziu și liceu, este acela de a ajuta la reducerea numărul apelurilor non-urgente și conștientizarea faptului că orice apel non-urgent înseamnă întârzieri în acordarea ajutorului, persoanelor aflate în situații de urgență.

Îmi exprim recunoștința față de toți cei care răspund numărului de urgențe 112, pentru munca depusă și pentru viețile salvate și îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și pentru buna desfășurare a activității în sistemul de urgență.

A transmis prefectul județului, Mihai Oprea.

Conform comunicatului Serviciului de Telecomunicații Speciale, Copiii au primit cu entuziasm informațiile prezentate și de pompieri, polițiști, jandarmi, de personalul medical și salvamontiști. Pompierii le-au explicat cât de important este să fie prudenți și cum se desfășoară misiunile de salvare.

Polițiștii i-au îndemnat să respecte regulile de circulație, să cunoască modul în care trebuie să acționeze în cazul în care se rătăcesc, să cunoască numele complet al părinților, numărul de telefon și adresa domiciliului, dar le-au prezentat și cazuri pe care agenții le-au soluționat.

De asemenea, jandarmii, personalul medical și salvamontiștii din Vâlcea le-au oferit sfaturi și răspunsuri la toate curiozitățile. În final, specialiștii le-au mărturisit elevilor pot suna la 112 și atunci când cineva din jurul lor are sănătatea sau viața pusă în pericol, iar printr-un apel responsabil, pot deveni eroi. Totodată, folosind linia de urgență doar pentru urgențe, cineva poate primi ajutorul de care are nevoie mai repede.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *