Primarul  Gheorghe Melente a semnat contractul de finanțare în cadrul PNRR, Componenta 10 – Fondul local, proiectul „REABILITARE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ  DRĂGOEȘTI”

Astăzi, 16.02.2023,  primarul Gheorghe Melente a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, proiectul „REABILITARE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ DRĂGOEȘTI”, care vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate din localitatea Drăgoești.

Valoarea proiectului este de 230 de mii de euro.

Efectele pozitive ale investiției care se va realiza cu bani europeni se vor reflecta în reducerea substanțială a consumului de energie, dând o nouă înfățișare școlii din localitate, una modernă. Cel mai important lucru va fi climatul plăcut pe care îl vor resimți elevii care învață aici, acesta fiind cel mai important rezultat al reabilitării termice.

„Cu bani europeni, prin PNRR, Școala Gimnazială va fi reabilitată termic. În acest sens, astăzi, 16.02.2023,  am semnat contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este un proiect de îmbunătățire a condițiilor în care învață copiii noștri, iar una dintre soluțiile de finanțare a acestor investiții o reprezintă fondurile nerambursabile. Prin urmare, clădirea se va moderniza prin aplicarea unor măsuri de termoizolație ecologică, reparații la acoperiș, reabilitarea completă instalațiilor termice, instalarea sistemelor de ventilație, schimbarea tâmplăriei exterioare, realizarea unei termoizolații la soclu și, dacă ne vom încadra în costuri, este posibil inclusiv montarea unui sistem de încălzire prin pompe de căldură aer-apă”, a declarat primarul localității Drăgoești, Gheorghe Melente.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *