La Mihăești, locuitorii satului Govora vor beneficia de servicii medicale de calitate, prin noul centru medical din zonă

Sănătatea este, alături de educație, un domeniul aflat permanent în atenția primarului Constantin Bărzăgeanu, motiv pentru care pe lista priorităților sale se află în prezent, printre alte lucrări cu fonduri europene, guvernamentale sau din bugetul local și construirea unui obiectiv extrem de important pentru cetățeni: un nou dispensar medical. 

Noua uitatea medicală va putea satisface condițiile spațiale și de calitate necesare susținerii procesului de servicii medicale. Primarul mai spune că necesitatea demarării investiției a survenit din nevoia de a dezvolta infrastructura medicală din zona respectivă a comunei. Până acum locuitorii nu erau deserviți de un dispensar medical adecvat și erau nevoiți să parcurgă distanțe mari până la cel mai apropiat centru medical fie și pentru un simplu consult medical: 

„Demolăm dispensarul vechi din satul Govora și construim unul nou, modern. Clădirea este în intersecția cu Mănăstirea Govora, în spatele farmaciei din satul respectiv. Investiția se face cu bani din bugetul local. Clădirea era destul de veche, o construcție ridicată din piatră care avea peste 106 ani și nu mai suporta „cârpeli”. Prin noul proiect vom construi o nouă clădire din temelii, cu dotările necesare. Am luat această decizie pentru că, în primul rând, distanța până la dispensarul medical din centrul localității este mare, nu există nici un mijloc de transport local, iar la dispensarul din zona respectivă sunt trei sate arondate punctului sanitar respectiv. Ne-am propus să modernizăm această locație astfel încât un medic stomatolog și un medic de familie să își desfășoare activitatea aici în condiții bune”,  ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Un nou centru medical se va construi și în satul Măgura 

Tot pe linia serviciilor medicale, primarul Constantin Bărzăgeanu are în plan anul acesta demolarea dispensarului uman din satul Măgura și construirea unui centru medical. 

În centul localității Mihăești există un dispensar medical de 5 stele 

Reamintim că la Mihăești există unul dintre cele mai moderne dispensare medicale din județul Vâlcea, dotat cu aparatură medicală de ultimă generație. În cadrul acestei locații există cerere pentru un cabinet cardiologic, stomatologie și de chimioterapie. Pentru această investiție, administrația locală din Mihăești a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro. Investiția s-a realizat de la zero în satul Buleta și nu a cuprins doar construirea clădirii, ci a vizat și dotarea cu mobilier și aparatură medicală ultra-performantă. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *