Primarul localității Slătioara, Camelia Romcescu: „Ne orientăm spre investiții”

În bugetul de anul acesta, sumele defalcate pentru echilibrare au fost mai mici față de anul trecut, datorită faptului că veniturile comunei au crescut. Iar acest aspect, spune primarul localității Slătioara, Camelia Romcescu, este un lucru bun, fiindcă administrația locală se poate baza foarte mult și pe bugetul local datorită concesiunilor care au atras investitori și, de aici impozitele, taxele și redevențele au făcut să crească veniturile proprii ale comunei: 

„Referitor la sumele pe care le-am primit, suntem mulțumiți în ceea de privește cofinanțările la proiectele cu bani europeni, pentru că intenționăm să depunem acum pe GAL cererea de finanțare pentru amenajarea unor locuri de joacă pentru copii în satul Milostea și Slătioara, în punctul Cumpene. Am semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru digitalizarea primăriei, ceea ce este un lucru benefic. Intenționăm să depunem și cererea de finanțare pentru eficientizarea iluminatului stradal, tot cu bani europeni. Nu am iertat absolut nimic din ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene”, spune primarul localității Slătioara, Camelia Romcescu.

Proiecte finanțate

Prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, primarul Camelia Romcescu a primit finanțarea necesară pentru două proiecte depuse, în valoare de 12.000.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru asfaltarea și modernizarea mai multor drumuri din localitate pe o lungime de aproximativ 14 kilometri. Cu aceste investiții infrastructura din localitatea Slătioara se va încheia: „Am semnat contractul pentru modernizarea de drumuri etapa I prin PNI „Anghel Saligny”. Așteptăm să finalizăm pentru a încărca în platformă și cel de-al doilea proiect finanțat prin PNI „Anghel Saligny”, pentru modernizarea drumurilor comunale”, a precizat primarul localității Slătioara, Camelia Romcescu. 

La Slătioara se vor finaliza anul acesta lucrările de construire și modernizare a dispensarului medical și sălii de sport. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *