La ocnele Mari, finanțare pentru realizarea unui mare proiect

Baza balneoclimaterică de tratament Ocnele Mari a fost inclusă pe lista de finanțări a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social. Reamintim faptul că proiectul a fost inițiat în asociere cu Consiliul Județean Vâlcea și Primăria Ocnele Mari.

”Baza balneoclimaterică de tratament Ocnele Mari este de departe unul dintre marile noastre proiecte, cu ajutorul căruia putem contribui decisiv la repoziționarea localității noastre în rândul stațiunilor turistice cu profil balneoclimateric. Continuăm pe această direcție de dezvoltare cu încrederea că Ocnele Mari poate juca un rol și mai important în păstrarea și îmbunătățirea sănătății celor care apelează la serviciile noastre de turism”, anunțat primarul orașului Ocnele Mari, Remus Sasu.

La Ocnele Mari se scrie istorie

Abandonată de aproximativ 24 de ani,  baza de tratament balnear de la Ocnele Mari va fi amenajată printr-un proiect realizat în parteneriat între  Primăria Ocnele Mari şi Consiliul Județean  Vâlcea în vederea dezvoltării turismului local. Banii necesari implementării proiectului vor fi accesați de la Compania Națională de Investiții. Investiția va fi ”plămânul” localității datorită căreia se va valorifica mult mai bine  sursa de apă sărată și nămolul bogat în substanțe organice aflate în diferite stadii de descompunere, iar micii investitori vor prinde mult mai mult curaj. Prin urmare, tot ceea ce se face astăzi în orașul Ocnele Mari  se conturează  permanentizarea activității turistice balneare așa cum era pe vremuri  când exista un circuit de tratament asigurat indiferent de anotimp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *