Trotuarele din Râureni, motiv de ceartă pentru liberali împotriva administrației din Râmnicu Vâlcea

Liberalii spun că primarul Mircia Gutău se laudă cu lucrările care se desfășoară pentru construirea trotuarului din zona Râureni, însă acestea ar dura încă de 6 ani de zile. Liderii PNL Râmnicu Vâlcea l-au „certat” pe Mircia Gutău pe rețelele de socializare pentru dezinteresul pe care acesta l-ar prezenta față de acest proiect.

Investiții importante în zona Râureni-Stolniceni și în 2023: extinderea rețelei de alimentare cu gaze, amenajarea cu dale elastice a trecerii CF pe strada Drumul Gării și realizarea de trotuare

Zona Râureni – Stolniceni va beneficia în 2023 de extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale, un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, al cărui contract de proiectare și execuție a fost semnat luna trecută și care se află în prezent în faza de proiectare și de obținere a avizelor necesare; se estimează că lucrările la această investiție ce va afecta 56 de străzi cu o lungime de aproximativ 36 de kilometri vor debuta în vara acestui an.

Primăria municipiului „Râmnicu Vâlcea”

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu a fost la fața locului și a realizat chiar și un videoclip în care vorbește despre acest proiect și ce aport a avut administrația locală pentru dezvoltare. Acesta spune că lucrările ar trebui să aibă o altă abordare, să nu fie realizat doar câteva trotuare simple, ci sistemul de circulație ar pietonilor să fie îmbunătățit cu piste de biciclete.

Am fost ieri la Râureni şi am constatat cu tristeţe cât de neglijată este această localitate. De asemenea, am avut o întâlnire amicală şi constructivă cu un grup numeros de cetăţeni din Râureni alături de care am dezbătut problemele cu care se confruntă în fiecare zi. Trotuarele se fac în bătaie de joc, doar pentru a se bifa faptul că se construieşte ceva în zonă. Acestea nu sunt făcute cu cap şi în folosul cetăţenilor.

Ar fi fost necesar să se introducă tuburi pe şanţ şi să se construiască piste pentru biciclete, contribuindu-se astfel la un plus de siguranţă pentru cetăţeni şi un aspect mai frumos al zonei. Tot la capitolul siguranţă pentru cetăţeni putem include şi iluminatul public, acesta nefiind reabilitat de foarte mulţi ani. Iar la trecerile de pietoni este imperios necesar montarea unor semafoare cu buton de comandă pentru a se evita potenţiale accidente dramatice.

Viceprimarul liberal, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *