𝐎 𝐢𝐧𝐢ț𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯ă î𝐧 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐮𝐫𝐚𝐥

Săptămâna aceasta, deputatul PNL, Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a înaintat spre dezbatere și aprobare către Biroul permanent al Senatului, 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃ă 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 î𝗻𝗳𝗶𝗶𝗻ț𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗣𝘂𝗻𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗚𝗮𝘀𝘁𝗿𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗟𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲.

Scopul acestei inițiative legislative este acela de a valorifica produsele autohtone din zonele rurale, de a deschide noi oportunități de piață pentru producători, având posibilitate de promovare şi vânzare a produselor alimentare.

Propunerea legislativă va permite înființarea acestor Puncte Gastronomice Locale în incinta exploatațiilor familiale din mediul rural, fermelor agricole, fermelor de animale, amenajărilor piscicole, stânelor, stupinelor, cramelor, adăposturilor pescărești, fondurilor de vânătoare, centrelor de colectare a ciupercilor și fructelor de pădure, ocoalelor silvice, mănăstirilor și a altor amenajări din mediul rural.

 Printre cei interesați de inițiativa deputatului PNL, Cristian Buican, au fost un număr de 58 de parlamentari liberali (senatori și deputați), printre care și parlamentarii liberali vâlceni, doamna senator Claudia Mihaela Banu și domnul deputat Laurențiu Nicolae Cazan, la care au semnat, în calitate de co-inițiatori, propunerea legislativă privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale. Urmează ca propunerea legislativă să fie dezbătută și votată în comisiile permanente și în Plenul Senatului ca primă cameră sesizată.

 „Am inițiat această propunere legislativă, în parteneriat cu specialiștii din Ministerul Agriculturii, având ca scop dezvoltarea mediului rural din România.

Prin această inițiativă se asigură o profitabilitate mai mare pentru întreprinzătorii care creează Punctele Gastronomice Locale, iar pentru consumatorii finali posibilitatea de a se bucura, în deplină siguranță alimentară, de produse tradiționale românești naturale. În același timp, crearea acestor puncte gastronomice are implicații pozitive pentru întregul mediu local din punctul de vedere al angajării forței de muncă, al reținerii acesteia în mediul rural, al specializării și al organizării eficiente a valorificării produselor locale. Inițiativa este cu atât mai potrivită cu cât, în ultima perioadă, este un interes crescut pentru hrana bio, pentru prezervarea mediului și, mai ales, pentru dezvoltarea unui turism polivalent care oferă șansa participării la modul de viață autentic  românesc.” a declarat deputatul Cristian Buican.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *