Deputatul USR Lazăr Ion Marian: „PNL Vâlcea se laudă cu surle şi trâmbiţe ca şi cum acest „Drum Expres” e ca şi realizat”

Deputatul vâlcean USR Lazăr Ion Marian a avut o declarație politică la tribuna Parlamentului României în care a abordat subiectul drumului A1 Tigveni-Râmnicu Vâlcea-Drăgășani-Găneasa. În contextul acestui subiect, deputatul spune că liberalii vâlceni se laudă cu drumul expres care ar lega Râmnicu Vâlcea de autostrada Pitești-Sibiu. Din spusele acestuia, lucrurile stau diferit.

Conducerea PNL Vâlcea se laudă cu surle şi trâmbiţe ca şi cum acest „Drum Expres” e ca şi realizat. În realitate, lucrurile stau diferit şi am prezentat în Parlamentul României argumente în acest sens. {…}

Pe scurt, sectorul rutier Găneasa – Drăgășani – Râmnicu Vâlcea – Tigveni este încadrat în clasa TransRegio atât în Masterplanul General de Transport al României cât și în Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030, menționându-se inclusiv existența unor finanțări prin Programului Operațional Transport 2021 -2027 atât pentru secțiunea Râmnicu Vâlcea – Tigveni (A1) cât și pentru variantele de ocolire ale localităților Drăgășani, Băbeni și Râmnicu Vâlcea. Aşadar, nici vorbă despre Drum Expres la momentul actual, aşa cum fals şi triumfător anunţă conducerea PNL Vâlcea.

Deputatul vâlcean USR, Lazăr Ion Marian

Așa cum spune deputatul USR vâlcean, liberalii vâlceni au declarat că drumul expres este o realitate foarte tangibilă, reprezentând un efort al deputaților liberali vâlceni. Chiar viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, a declarat că Laurențiu Cazan și Cristian Buican s-au luptat foarte multe pentru a pune acest proiect pe masa investițiilor.

Aș vrea să felicit colegii pentru eforturile depuse pentru drumul expres de la Tigveni. Pentru mine a fost o surpriză când premierul Nicolae Ciucă a prezentat ideea drumului expres Găneasa-Tigveni. Aș vrea să știți că, în ciuda vorbelor că ar fi o răceală între mine și Cristian Buican, eu recunosc că el și Laurențiu Cazan sunt cei care s-au luptat foarte mult pentru acest drum. Trebuie să recunosc în public că acești deputați, având discuții directe cu factorii implicați, au influențat această decizie. Am rămas surprins când premierul a ridicat problema și a vorbit despre acest drum foarte încrezător, menționând și aspectul financiar, deci nu au fost doar vorbe în vânt. Sunt surprins plăcut de finanțarea acestui proiect și îi felicit pe Laurențiu Cazan și Cristian Buican că au reprezentat vârfurile de lance. Din partea celorlalți parlamentari nu am văzut absolut nimic.

Liberalul Virgil Pîrvulescu, vorbind despre drumul expres într-un interviu acordat pentru Impact Real.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *